2009-04-03

Rättpsyk i Vadstena

Nya regler finns nu för att kunna följa en patient i utskrivningsskedet från rättpsyk.
För Vadstena rättpsyk innebär det att de är de som idag är de som vårdar patienten som dels ska göra en status på patienten vid utskrivningen, men dels också ska följa upp personen i fråga under den period som är den allra första ute i friheten.
Förhoppningsvis får man en situation där psykvården har ett större helthetsgrepp på den utskrivne, att hon eller han följer de regler som är uppsatta, t.ex. att ta sin medicin.

Gårdagens besök i Vadstena var ett besök i ledet att lära känna Östergötland inför EU-valet.
Glädjande nog finns goda erfarenheter i Sverige av att en del övriga euopeer inom proffesionen sneglar på svenska behandlingsmetoder utarbetade här i Sverige.

Det halvvägshus som finns på rättpsyk delfinansieras av Linköpings kommun. Nästa steg i behandlingen blir att lämna området och komma till ett boende i Linköping.

2009-04-01

Cancer

Läs om nätverket som gör en stor insats när det gäller livmoderhalscancer och info.spridning.

Våren och Bosses

Våren har kommit , äntligen. Besökte Bosses glassbar idag och trängde mig förbi den 30 meter långa kön för att få en pratstund med Bosse. Vilket kändes lite osvenskt, jag menar att tränga sig alltså.
Hans koncept och recept överträffar det mesta när det gäller att hålla i en affärsidé. Han har enträget under alla år lyckats med konststycket att utveckla nya produkter, visst har testat på andra distruibutionsnät, men ändå stannat i sin nuvarande butik och ändå förmodligen mångdubblat sin försäljning många, många gånger om.
Han är en sann entrepenör. Bättre förebild för den som vill starta ett eget företag får man leta efter.
PS. Han bjöd också på en smarrig glass förstås. DS

2009-03-29

Mörkläggning med levande ljus

Det blev ganska mysigt på Anisstigen där jag befann mig igår kväll med levande ljus under den timma som vi släckte ned. Hörde att bara en halv miljon hushåll deltog, på Anisstigen var det iallafall flera som gjorde som vi. Tekniska Verken kommer göra en mätning så vi får se så småningom hur resultatet blev i Linköping, men jag tror vi gjorde bra ifrån oss här i kommunen.

Bloggarkiv