2010-02-27

Sportlovet slut

Nu är sportlovet slut här i Östergötland och det har varit en skön ledighet, kanske inte så mycket sol men skönt att vila ut. Det finns
så många bra böcker att läsa när man ledig. Just nu läser jag Jo Nesbö, han skriver om kriminalaren Hole som bor i Oslo men löser kriminalfall världen över. Han är spännande och läsvärd, skriver lite som Mankell när det gäller Holes privatliv.
(På bilden ses en väninnas hund i snön på Östgötaslätten, bilden togs innan snön totalvräkte ned, som det ser ut nu ser man ju inga grässtrån överhuvudtaget.)

2010-02-22

Berzanelever tog andrapris i fysiktävling


Två Berzanelever kom på andra plats i den nationella fysiktävlingen Wallenbergs Fysikpris 2010. Berzans lag består av Viktor Bergman och Josef Hansson från årskurs 3. Laget kommer att tävla i finalen i Umeå den 26-27 mars

Inget handslag


När jag var i Kina på vänortskonferens hälsade jag förstås på hundratals olika personer. Men vid ett tillfälle när vi skulle fotograferas och var placerade på stolar i en lång rad, satt en man bredvid mig. En stilig man i 40-45 årsåldern. Det var svårt att avgöra hans nationalitet, och som alltid brukar jag sträcka fram handen och hälsa. Han satt alldeles till höger om mig i vit plaststol, varför jag vred mig lite om och sträckte fram höger hand och sa mitt namn och ett Hello! Han gjorde inte en min till svar utan tittade endast på mig. Inte oförstående utan bara med en blick som det inte fanns varken glädje eller ett uns av intresse i.
Nu ropade alla fotografer som stod 15 meter framför att vi skulle se på dem så jag hann aldrig tappa fattningen utan vände mig om mot dem. Det blev förmodligen ett bra kort, solen sken och alla vänorternas företrädare kom med på bilden.
När vi så reste oss från stolarna så kom tre män mot mig, var mannen utan handslag tog vägen vet jag inte, men de tre männen böjde sig mot mig och sa på felfri engelska, "Excuse mrs Mayor, but mr NN ( jag kallar honom så) is forbidden by his religion to tuch your hand".
Jag tittade förvånat på dem med förstod ganska snart att han inte känt sig bekväm med att INTE hälsa på mig.
Jag propsade förstås inte på någon fortsättning av samtalet med de tre herrarna utan tackade för informationen.
Nu tror jag inte att alla framtida möten med muslimer kommer bli på det här viset, jag menar med herrar som förklarande berättar varför man inte tar i hand på oss kvinnor.
Idag skriver Dilsa Demirbag-Sten om att en man som inte ville ta en kvinna i hand och därför stängdes ute av arbetsförmedlingen, ska ersättas med 60.000 kronor!
Hallå! snälla DO. Vad håller ni på med? Vi har olika religioner vi har olika sätt att förhålla oss tillvarandra. Att göra rättssak av att det här är inte rätt. Det hade varit bättre med en förlikning i frågan. Ett samhälle där vi ska leva sida vid sida förtjänar att dialog förs, hellre det än vi tar avstamp i olika religioner och får den ena religionen att verka mer överlägsen den andra eller de sedvanor som följer med ett land som Sverige.
Det här ger SD brasved och inget annat!

Bloggarkiv