2011-08-04

Sociala medier

idag skriver Corren om sociala medier och om hur politker använder dessa. Naturligtvis är det en del som gör det och en del som inte använder sig av ny teknik. För mig har det blivit ganska naturligt att skriva av mig då och då. Det som jag kan berätta om skiftar ju ganska mycket och det var så jag tänkte när jag började skriva. Jag ville berätta om vad jag gör om dagarna. Mer och mer blir det också en åsiktsplattform för mig. Att berätta om Linköpingsbornas stad och kommun ur ett borgmästarperspektiv ger ju säkert en inblick i något som man vanligtvis inte följer. Jag tänkte inte på det då jag inte själv var borgmästare. Förresten har de flesta städer i Sverige ingen borgmästare, det är lite speciellt. Jag har märkt att det går att jobba på ganska bra med rollen och utveckla den.
Twitter är inte en lika bra kanal att hålla längre beskrivningar på. Där förväntas man vara kort och meddela något intressant. Några enastående intressanta meddelanden blir det mycket sällan.
Men kanske att man kan intressera någon med mer vanliga förehavanden, det sägs att ju mer personlig man ju mer vill folk läsa.
Facebook känns forfarande ganska kul, just det att man hittar både vännner men också bra kontakter.
Så visst kommer alla de här kanalerna att stjäla tid framöver för mig och för folk i allmänhet. Vi får väl se vad som kommer sen. Säkert blir det några efterföljare som kommer fungrera på annat sätt.
Corren gör en gallup på om man är kompis med någon av oss , de flesta är det förstås inte och många vill inte ha någon av oss som vän. Men då vet de inte vad de missar......

Jamboree i Kristianstad


http://www.worldscoutjamboree.se/



Igår var nog en av mina bästa dagar på mycket länge faktiskt! Jag och Joanne Hoffsten tog bilen på morgonen för att åka till Rinkaby, Kristiansstad i Skåne. Det var en fantastisk upplevelse att komma till campen för ungefär 40.000 ungdomar. Ni som inte varit där än, passa på att åka dit!
Redan anmälda besökare är nu uppe i 25.000 personer! Det här betyder att det kryllade av alla tänkbara nationaliteter, verkligen en enorm upplevelse för mig som besökare och förstås för alla scouter från ungefär 160 länder att träffa varandra. Själva lägeruppbyggnaden var indelad i årstider.  Joannes dotter och flera andra från Linköping bodde på sommarcampen. Deras tält var minst sagt lite rörigt, precis som det ska vara när man sover tillsammans och de var 9 personer i tältet så mycket packning var det.
Jag träffade så många och alla var så positiva till att vara i Sverige. På campen fanns allting man kan behöva. Där fanns en bank, apotek, prylshopar, livsmedelsbutiker,cafeer och restauranger m.m. Det fanns några ambulanser stationerade där och en massa vuxna som jobbar frivilligt förstås. En vuxen man som jag träffade och som stod i den svenska montern ( många länder har egna montrar där de visar upp sig och sitt land)  var på läger för första gången i sitt liv.
Mitt eget engagemang för scouterna finns där sedan länge eftersom jag själv varit både scout och scout ledare mellan 12- 20 års ålder. En tid som jag absolut inte vill vara utan, jag skulle vara den person jag är utan den tiden med många kompisar och en enorm sammanhållning. Jag kan lova , ingen av de här ungdomarna behövde känna saknad av vare sig Facebook eller Twitter. Facebook och Twitter fanns där i skepnad av alla de här ungdomarna själva.
Under dagen lunchade vi på en fransk restaurang! Det fanns så många restauranger att välja på och ungdomarna själva hade ett eget kort laddat med pengar som de kunde köpa sin mat för (dagens teknik överträffar verkligen gårdagens även för scouter) .  Om fyra år kommer Jamboreen att hållas i Japan.


Joanne med landsmän från USA 

Ett område med tivoliattraktioner finns på Jamboreen




En lång kö till banken!

Bankkassorna

En amerikansk sjöscout



Ett cafe med GLASS!!

Joanne och en karta över området



En fransk restaurang!

    

Bloggarkiv