2013-01-09

Dagens Klipp

Dagens klipp

Aldrig tidigare har fler resenärer flugit till eller från Linköping City Airport.


Under år 2012 hade Linköping City Airport 115 000 passagerare som reste via flygplatsnaven i Amsterdam eller Köpenhamn. Det är 13 % bättre än föregående år.

I jämförelse med Swedavias flygplatser, som ökade med 3 %, är detta ett bra resultat.

- En tydlig indikation om att flygplatsen har en positiv utveckling, som vi tror kommer att hålla i sig även de närmaste åren. Nästa gräns blir att passera 150 000 passagerare, säger flygplatschef Torbjörn Mortensen.

- Det bekräftar flygplatsens betydelse för näringslivet, universitetet och regionen som helhet. Flygplatsen i Linköping har framtiden för sig, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall (M)

Flygplatsen har ett mycket bra läge att kunna växa med starka varumärken såsom KLM och NextJet som opererar i nära samarbete med SAS. Dessutom har KLM nyligen beslutat om en utökning av antalet avgångar och ankomster på Linköping City Airport.

Från och med 1 april 2013 utökar KLM antalet frekvenser till tre mot dagens två.

2013-01-08

Åtskilliga miljoner

Åtskilliga miljoner läggs av samhället för ett omfattande trygghetsarbete. Ett trygghetsarbete som jag vet behövs och som är bra för att hålla ordning och för att förebygga brott.
 Men något är djupt fel när man kan läsa om att polisresurser och värden går förlorade i förstörda fordon hos polis och räddningstjänst/ambulans. När jag ser och läser om hockeymatcher där klackarna inte klarar av att se motståndarlagets supportrar, och ännu mindre motsåndarlagets  klack så tryter tålamodet mer och mer.
Inte kan det vara meningen att skattemedel år ut och år in ska gå åt till idrottsevenemang för att skydda allmänheten från hot och våld från "idrottsklackar"? ( själva ordet idrottsklack blir förlöjligat när det egentligen skulle betyda något bra.)
Inte heller kan det vara meningen att polisresurser oavbrutet används till att just bevaka sk.högriskmatcher.
Hur i hela friden ska polisen kunna lösa alla de uppgifter som de har att hantera när de får sätta av stora resurser både penningmässigt och mantalmässigt och följa "klackarna" land och rike runt.
Nu måste svaren snart komma på de frågor som allt mer eskalerar runt några få arenaidrotter. Vår fd. landshövding Björn Eriksson menar idag i Corren att det kan vara en del idrottsarenor som är felbyggda, må så vara.
Det kan vara en förklaring på det som händer om och om igen. Men det kan aldrig vara svaret på varför vissa idrotter och idrottsutövare tillåts ha en så låg moral och vara så dåliga förlorare.
Varför har inte basketen eller volleybollen samma typ av problem? Varför har ishockey och fotboll ständigt de här problemen? Vill de inte ha någon att spela mot?
Jag ser fram mot Björn Erikssons utredning som ska överlämnas till idrottsministern inom kort.
Jag ser fram mot att regeringen inte blundar för att gå långt med åtgärder så att idrottsvåldet minskar.
Jag vet att Björn Eriksson har en del förslag i bagaget men fruktar att han inte riktigt ger av ansvaret till klubbarna så som de skulle behöva.

Bloggarkiv