2010-01-23

100 års fackligt arbete

Kommunalarbetareförbundet fyller 100 år idag. Jag sänder ett grattis till förbundet och tackar för bra samarbete.

Jobbskatteavdraget, klicka här på rubriken!

Eftersom att lönen nu är på gång för de som arbetar kan det vara roligt att se hur den sista skattesänkningen påverkat vad man får kvar i plånboken.
Klicka på rubriken ovan så kommer du till en hemsida där du kan lägga in dina egna siffror.

2010-01-21

Ronald Mc Donald Hus


Ronald Mc Donald Hus ligger helt nära Universitetssjukhuset i Linköping. Där kan familjer bo tillsammans när deras barn får behandling av ngn avdelning på Universitetssjukhuset och huset är ett av fyra likadana hus i Sverige.
Här finns plats för 14 familjer.
Idag fick jag möjlighet att besöka huset ännu en gång. Förra gången var när prinsessan Madeleine invigde huset. Där fanns bl.a ett lekrum med prinsessan Madeleines namn på en fin plakett. Naturligtvis fanns i samma rum prinsess- och prinskronor, vackra klänningar och dräkter att leka med.
Miljön i huset är på det hela taget väldigt fin, bra kök och många fina platser att samlas i.
Familjerna som bor där får själva sköta sin mathållning och sin tvätt. Allt för att man ska kunna hantera tillvaron under tiden man bor där så "vanligt" som möjligt.

Ronald Mc Donald Hus är en icke vinstdrivande stiftelse.
Donationer från företag och privatpersoner har finansierat huset.
De barn som bor där får sina kostnader betalade av sitt hemmalandsting men också genom att Ronald Mc Donald Hus får gåvor och donationer. Bl.a såg jag vid mitt besök hur kaffe och the levererades, varor som alltså skänks till huset av de större varumärkena regelbundet.
Huset är alltså en fristad när barnen behandlas och bakgrunden till husens tillblivelse i Sverige beror på att grundarnas egen dotter gick bort i cystisk fibros i tonåren. Grundarna ville förstås låta sina egna erfarenheter av att leva nära ett sjukt barn få slå rot i något gott och bra.

2010-01-18

Hej alla män! Vill någon av er gå på hockey den 11 mars men även prata trygghetsfrågor innan matchen?

Den 11 mars är det min tur att låna Linköpings Kommuns loge igen. Vid förra tillfället innan juluppehållet bjöd jag in kvinnor till logen för att prata trygghet, se på hockey och umgås.
Nu är det männens tur. Du som är intresserad av att föra fram dina åsikter om vad trygghet innebär för dig är mycket välkommen att anmäla dig.
Anledningen till att jag vill prata om det här är att kommunen håller på att ta fram en "Trygghetsplan" för framtiden.
Med bl.a. underlag av det vi tidigare vet om Linköpingsbornas viktigaste trygghetsfrågor kommer vi kunna komplettera med mer individuellt framförda åsikter som t.ex från ett sådant här tillfälle.
Logen tar 14 personer, det blir 12 inbjudna och så jag själv samt en tjänsteman från kommunen som för ned anteckningar utifrån våra diskussioner.
Du blir bjuden på mat och kaffe och får se matchen LHC-Brynäs.
Passa på att ta chansen! Maila till annhje@linkoping.se och anmäl dig. Först till kvarn................!

Bloggarkiv