2010-06-09

Fältrittklubben Ånestad

idag besökte jag och flera andra kommunalråd och tjänstemän fältrittklubben i Ånestad. Anledningen var att vi var inbjudna av föreningen för att få höra mer om ridsportens problem och villkor i Linköping.
Klubben har också fått besked om att man inte längre får ha stora hästar i stallet pga låg takhöjd, vilket de förstås gärna ville berätta om.
Budgetberedningen i Linköping (kommunstyrelsens planeringsutskott) har givit Kultur och Fritidsnämnden i uppdrag att utreda om ett nytt stall kan byggas på Smedstad.
Naturligtvis blev det en glad nyhet för föreningens styrelse att höra.
Däremot får man inte ha de stora hästarna kvar i stallet efter januari 2011, ett problem som måste lösas på något sätt av klubben ändå.
Ett nytt stall kan bli klart tidigast 2013-2014.
Det var roligt att se den fina verksamhet som bedrivs på Ånestad, där finns fritidsledare som tar hand om barnen när de kommer till stallet och en ungdomsverksamhet med en mängd aktiviteter.
Som hästintresserad jag är kunde jag glatt konstatera att Malin Baryard rider för Linköpingsklubben numera. Det visst jag inte innan mitt besök där. Klubben är att gratulera till att ha Sveriges bästa ryttarinna i laget.

Eurocities Conference

Idag och de kommande två dagarna håller en sammanslutning som kallas Eurocities en konferens i Linköping. Linköping står alltså värd.
Eftersom att EU har utnämnt 2010 till att det Europeiska året för bekämpning av fattgdom och social utestängning kommer det att bli en del av programmet för dagarna, men konferensen kommer också handla om miljö och IT -frågor.

Att Europeerna har tillgång till IT är ett av EU.s mål. I Linköping har vi nyligen bestämt oss för att bygga ut bredband så att även stora delar av landsbygden ska kunna få bra hastighet på sin uppkoppling.
Idag visade man på konferensen som exempel (från England) att stora summor av pengar kan sparas vid ökad handel via nätet. Att livskvaliteten kan öka för utslagna människor om man ger dem tillgång till IT-tjänster.
m.m. m.m.

Bloggarkiv