2011-03-18

STUDENTRÅDET

Vi som är kommunalråd träffar Linköpings Universitets och Linköpings Tekniska Högskolas studentkårer med viss regelbundenthet under terminerna. Varje år väljs nya företrädare för de tre studentkårerna, Consensus, Stuff och för Teknisterna. Under hösten upptog valet alla vår tid och något möte blev inte av när terminen startade. Därför var det extra trevligt att nu möta de nya företrädarena.
Vi brukar ta upp eventuella problem med studenterna eller kanske ska man säga tvärtom. Studenterna lyfter angelägna frågor med oss. Nu gällder frågorna som vanligt kan man säga , studenternas boendesituation (som förväntas bli värre nästa termin). Boendesituationen brukar vara som värst vid terminsstart men sedan plana ut vid årskiftet. Ännu besvärligare har man det på de andra stora studieorterna Lund och Uppsala.
En annan fråga gällde möjligheten för Linköpings gymnasieskolor att få hjälp med nollningsråd och hur man genomför en nollningsperiod. En anledning till att man från studenternas sida vill hjälpa till är att folk i Linköping ibland tror att det är Universitetets elever som far fram på stan när det i själva verket har varit gymnasieelever. Studentkårerna har under många år arbetat fram en modell för mottagande av studenter, nu vill de också alltså lära ut det till gymnasieskolans elever.
Kårobligatoriets försvinnande gör att kårerna måste kämpa för att nå ut till studenterna och för att locka dem betala sin kåravgift och fortsätta som medlemmar i kåren. Såklart måste man också kunna erbjuda studenterna bra rabatter och bra medlemsaktiviteter.
För övrigt har studenterna en del ekonomiska frågor som de också vill diskutera med oss.
Vi kommer att träffas igen under våren och då blir en träff på Universitetet. Vi kommer också f¨å måla kommunens loga i märkesbacken på vägen från Ryd mot Universitetsområdet.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv