2011-03-18

Sundbergska stiftelsen

Sundbergska stiftelsen delar ut pengar till behövande gymnasieungdomar ur avkastningen av det kapital som finns i stiftelsen.
Vi har upptäckt, med hjälp av Gunnar Elfström, att den grav som instiftaren vilar i är i ett dåligt skick. Vår tanke i styrelsen blir förstås att vi måste se till att graven kan underhållas och bli i ett bättre skick. Men nej, efter undersökningar hos länsstyrelsen visar det sig att man inte får ta pengar från stiftelsen för annat än vad instiftaren avsett, alltså kan inte underhåll av graven komma på tal.
Men, det här är väl en konstig ordning. Den som ville så väl och gav till efterkommande får inte själv ta emot något från de efterkommande.
Samma problem har Linköpings Kommun också, det gäller då Anders Ljungstdts grav i Macau. Graven är sliten och behöver tvättas, bokstäverna i behöver målas i med ny färg etc.
Nu ligger ju graven i Macau, Kina. Så här blir det förstås ännu svårare. Att föra ut skattepengar till Kina går inte alls och nu kvarstår frågan hur man ska göra.
Gamla välgörare står sig slätt mot regler i nutid.

Macau, Kina

Inga kommentarer:

Bloggarkiv