2008-02-02

Lördag

Läser i tidningen att kommunen förlorat i upphandling mot Carema när det gäller basansvaret på en del enheter. Det vill till att nämnden följer upp Nollbudet och hur företaget sköter våra rättmätiga krav på kvalitet i boendet.
Alla äldre är värda ett liv med hög kvalitet.

Idag städar jag lite grann och ser med glädje solen titta fram, i eftermiddag blir konsert i S.t Larskyrkan. Linköpings Stadsmission är arrangör.

Ledardagen och Marknadsbolaget

Igår genomfördes ledardagen i Linköping för alla chefer inom kommunen. Det är en viktig dag då vi samlar alla på en gång för att dra upp riktlinjer inför framtiden, ha kul och höra en intressant person berätta om något som kan stötta ledarna i sitt arbete. Carin Götblad gästade oss och fick rikligt med lovord för sitt framträdande, rubriken för hennes framträdande var, "Utsatt ledarskap".

Marknadsbolaget i Linköping sammanträdde igår, bolaget planerar att på sikt gå samman med Norrköping under ett gemensamt bolag. Precis vad som behövs för att vår region ska synas mer! Näringslivets del i bolaget skulle isåfall bli dominerande men kommunen skulle förstås också finnas kvar som en av ägarna.

2008-01-31

Diva-projektet

Besökte Diva -projektet i KFUM:s lokaler igår kväll. Ett gäng glada tjejer träffas där varje vecka för att hitta egna former för att ha kul tillsammans. Jag hoppas kunna följa dem och deras tjej-coacher i arbetet med att förena gemenskap med att också bättre förstå varandras olika kulturer. Satsningen pågår flera år och ska förhoppningsvis locka tjejer att komma och träffas i miljöer och i olika aktiviteter som de själva väljer.
Igår kväll sjöng de karaokie och bjöd på chokladbollar av allra bästa sort.

Här hittar ni en länk till Diva-projektet!
http://www.diva-tjejer.blogspot.com/
(KFUM erbjuder väldigt fina lokaler för ungdomarna i Linköping, föreningen finns i många städer världen över och kallas då YMCA .)

Kina igen...

Liksom landshövdingen blev jag igår intervjuad av NTDTV och dess reporter, Yi Zhang. Intervjun gick ut på det alldeles självklara för oss i Sverige. Ingen påtryckning av någon person, kan förhindra oss att låta ett evenemang, bokat av vårt dotterbolag, Arenabolaget, gå av stapeln. Den världsbild som många kineser lever under under kanske kan få andra dimensioner om vi tydligt visar hur vi tänker och tycker i västvärlden.

2008-01-30

Kina

Diskussioner i tidingar och radio den senaste veckan har handlat om Kina och den konsert som väntas hit i mars månad och som man från ambassaden velat diskutera med oss. Från Linköpings sida finns inga åtgärder att vänta som skulle hindra föreställningen . Vi bor och lever i en demokrati som medger olika yttringar, så länge dessa inte kränker andra eller hotar vårt demokratiska samhälle.

Linköping

Linköping växer rejält, bara under förra året ökade vi med över 1000 personer och det är den högsta ökningen någonsin.
Man kan fundera på hur det påverkar oss på kort sikt och på lång sikt. Vi vet att i det korta perspektivet kan det innebära större kostnader men också ökade skatteintäkter om vi kan erbjuda arbete till dem som flyttat hit. I det långa perspektivet borde det vara en stor fördel om man ser till regionens attraktionskraft, många vill bo i och söker sig till större städer. Linköpings Kommun kommer också troligen inom kort att etablera större samarbete med Norrköping än vad vi tidigare sett under årens lopp. Det startar då en process som vi kan bygga vidare på och förhoppningsvis även locka andra aktörer ur näringslivet och föreningslivet till. Därmed stärker vi både Linköping och Norrköping som regionstäder.

Bloggarkiv