2008-03-25

Lugn vecka i huset-det är påsklov

Den här veckan är det påsklov, vilket märks i Stadshuset. Skönt att kunna ta om hand saker som ligger och "dräller" på skrivbordet. De som ändå jobbar pratar mest hockey och slutspel på kafferasten, linköpingsborna är även här i huset stolta och har trots allt lite av guldvittring redan.......... Heja på!!!

Besöksnäringen - ett kitt mellan höga hus och resecentrum

Besöksnäringen i Linköping står inför framtidens utmaningar. Vi vill att Linköping ska vara en bra plats att bo, leva och verka i. Alltså måste vi även bli bra på att lyfta fram sådant som gör det gott att leva. Sådant som ger oss en bra fritid med naturområden att hämta kraft i eller som ger oss Linköpingsbor ännu mer av idrotts- kultur- och musikarrangemang.
Idag klubbade fullmäktige ett visionsprogram för kommande år inom besöksnäringen, vi måste bli bra på att locka hit turister för att visa allt det fina vi har. Evenemangen, små och stora, samt alla varumärken vi redan har, såsom Tinnerö, Gamla Linköping, våra båda kanaler, är och kommer ännu mer att bli kittet mellan höga hus och resecentrum.
Vi lockar inte hit turister för att vi bygger ett högt hus, men däremot för att vi har en katedral som är 128 m hög och innehåller århundraden av historia.

2008-03-23

Bolagen

På tisdag klockan 10.00 är det dags för de kommunala bolagen att "framträda" i fullmäktige. Du som vill, kan ställa frågor om bolagen. Det måste då handla om de uppdrag bolagen fått inför 2007, och hur de uppfyllde dem. Du kan få svar direkt i TV-rutan, Kanal Lokal sänder plus närradion. se Linköping Kommuns hemsida för e-mailadress eller http://www.lankomedia.se/kf-live/

Bloggarkiv