2009-12-18

Test

Linköping

Test
DN

Anders Lindkvist

Anders Lindkvist förtjänar ett eget inlägg. Jag har arbetat samman med vår informationschef Anders i tre år nu. Idag så slutar Anders sin anställning här i kommunen. Det har skrivits om Anders i Corren tidigare och att han ska sluta. Idag blev det tyvärr verkligt när han avtackades här i Stadshuset. Jag kommer sakna Anders så enormt mycket, för bättre journalist och informatör är svår att finna!
Påhittig och klok, har talets gåva och är intresserad samt är en stor humanist! Tack Anders för att jag fick lära känna dig och få ta del av din stora kunskap!

Intervju om bloggen

Jag intervjuades härom dagen av Corren 24 som skulle göra ett reportage om skriva blogg eller inte skriva blogg. jag berättade då att jag verkligen gillar att få sätta ned mig och skriva om saker och ting som hänt, men jag fick erkänna att vissa veckor eller dagar hinner jag inte. Det här har varit en sådan vecka!
Jag har inte haft en lugn stund över , varje kväll har kommit hem sent och då hinner och orkar man inte att skriva i bloggen.
Men jag har hunnnit med en fasligt massa besök. Bl. a träffat fackföreningar och studieförbund i ngt som kallas Folkrörelseforum.Träffat Studentkårerna vid två tillfällen, första gången för att diskutera kårobligatoriet som snart ska tas bort. Idag är det så att studenterna måste betala en kåravgift för att få läsa vid Universitetet, efter halvårsskiftet försvinner den rätten för kårerna och varje student ska själv bestämma om han eller hon vill betala. Studentkårerna gör ett stort arbete där de bl.a sysslar med utbildningsbevakning och studiesociala arrangemang.
Ska de kunna attrahera studenterna i fotsättningen? Och hur mycket pengar går de miste om? Frågor som måste diskuteras och som de vill ta upp med kommunen.
Jag har träffat en 100-åring! Birgit Ljunggren är hennes namn. Jag fick möjlighet att uppvakta henne med en blomma från kommunen. Det var en riktigt trevlig upplevelse, och hon berättade minnen från livets olika skeden. Det var minsann inget fel på hennes minne eller för den delen inte heller på inlevelse i dagens frågor.
Vilken kvinna!
Jag har träffat Borgmästare Antonello Concas från Pioltello i Italien. Han var här med sin Assesore , Saimon Gaiotto. Saimon Gaiotto är ansvarig för Barn och ungdomsverksamheten i Pioltello. Pioltello ligger helt när Milano. Borgmästaren är mkt teknikintresserad och har intresse för allt inom området, liksom att han vill veta mer om vårt Hälsouniversitet, eftersom Pioltello kommer att bygga ett nytt Campus tillhörande Universitetet i Milano, med inriktning mot Health Science och Idrott.
Andra mötet med studentkårerna handlade om hur vi ska kunna få studenter att vilja stanna i Linköping efter avslutade studier men också kunna locka studenter att i framtiden vilja studera just här. Man vet att antalet studenter kommer minska drastiskt under kommande år, det handlar om en kullar på 25% mindre studenter totalt i landet. Alltså kommer vi behöva att bli bland de bästa av städer och som kan ge intressanta utbildninar men som också kan behålla utbildade studenter kvar.
Jag har träffat ledamöter i Sundbergska stiftelsen, en stiftelse som delar ut pengar till ungdomar som läser på gymnasiet och som inte har och vars föräldrar heller inte har så god god ekonomi.
idag har jag bl.a besökt de som fick kommunens LPP-pris. LPP betyder Linköpings personalpolitiska program (vilket ungefär kan översättas med ordet personalpolicy).Vinnarna av priset arbetar inom LSS området Det betyder "lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade". Att de vann priset i år beror på att de inom sitt område och i arbete med de funktionshindrade jobbat igenom en värdegrund. En värdegrund där de har ställt upp regler och förhållningssätt gentemot de vårdtagare de möter varje dag. De har alltså samlat sig i ett Kvalitetsråd för att jobba med frågorna. Priset är bl.a 10.000 kronor.
Så kan en vecka se ut och det som jag inte berättat om här är de veckovisa mer vanliga möten som försigkommer regelbundet.

2009-12-13

http://www.moderat.se/web/YouTube.aspx

Linköpings Lucia


Linköpings Lucia med tärnor sjunger idag i Konsert & Kongress. Lucia 2009 heter Therese Wettermark. Här är en bild på Therese som också sysslar med ansiktsmålning men också är utbildad florist.

Bloggarkiv