2009-11-27

Ny auktionslokal i Linghem



Idag invigde jag en ny auktionslokal i Linghem. Ägare är Roger Mårtensson , tidigare fanns verksamheten i Gistad, men efter 10 år där har nu Roger med medarbetare flyttat till Linghem. Åk mot silon och ta av till Hästovsvägen. Första auktion i det nya Auktionhuset är på söndag 29/11 klockan 11.00.

4-0 mellan LHC och Förlunda



En fantastisk match mellan LHC och Frölunda igår då vi träffades i Linköpings Kommuns loge. Dit kom 12 kvinnor i olika åldrar och diskuterade trygghetsfrågor. Anledningen är att vi ska skriva samman ett trygghetsprogram för hela kommunen som ska presenteras under våren. Samtidigt skriver kommunen ett nytt Folkhälsoprogram och ett Drog- och alkholpolitiskt program.
Under våren kommer jag bjuda in 12 män till logen för att prata trygghetsfrågor.

2009-11-25

Prümrådsbeslutet/samarbetet - Norge ansluter

Imorgon kommer Norge ansluta till EU.s beslut om ett fördjupat gränsöverskridande samarbete, särskilt för bekämpning av terrorism och gränsöverskridande brottslighet.
Det betyder bl.a . att svensk polis lättare kommer att kunna få reda på om ett DNA-spår som upphittats i Sverige har en koppling till en DNA-profil på misstänkt gärningsman i Norge. Det kommer också innebära att det operativa arbetet fördjupas, norsk polis kan komma att inbjudas som förstärkning vid internationella fotbollsmatcher.

Vreta Kloster 900 år

Nästa år blir jubileumsår för Vreta Kloster. 2010 är det 900 år sedan Sveriges första kloster grundades, just i Vreta Kloster. Hela 2010 pågår olika aktiviteter. Den 30 maj kommer man fira med festhögmässa, gästabud, drama och högtidlig vesper (aftongudstjänst). Ärkebiskop Anders Wejryd, biskop Martin Lind och kyrkoherde
Sverker Linge deltar. Redan den 1 januari börjar alltså firandet och spänner över tidsåldrarna , gregorianik, renässans, barock, wienklassicism, romantik och senare tid= till 2010 vilket alltså betyder att det blir mycket musik under året.

Blästadskolan Klass 5 B

Agenda 21 vinnarna besökte igår KF-salen i samband med utdelning av priser.
Priset består dels i 2 bollar och ett diplom ,liksom att de får besöka Cloetta Center.
Kanske har de turen att få en autograf av någon av LHC:s hockeyspelare!

Bloggarkiv