2013-11-04

Ljungsbro

Jag medverkade i morse på den minnesstund som anordnades på Ljungsbro skola . Det är många ungdomar som mår så dåligt och är både sårbara och ledsna. Det slår mig att de är så unga , i sina tonår, när livet borde vara som mest roligt. 
Jag såg en otroligt massiv uppställning av lärare ,kuratorer, kyrkans företrädare , polis m.fl. Jag ser att de får allra bästa stöd och jag tror att rektor med personal kommer kunna ta om hand situationen
både på kort och lång sikt.
Det här verkar vara ett vansinnesdåd av en person som mördat både en ung pojke och en rådig person som ville gripa in.
Polisen gör ett bra jobb också , jag mötte två ungdomspoliser på plats i morse som verkligen finns till hands på ett mycket öppet sätt med egna känslor. Ingen går fri från att bli berörd i den här situationen.

2013-11-03

Lions Roxina ordnar idag en Ljusmanifestation


Idag ordnar Lions Roxina en Ljusmanifestation vid Stångån, det är tionde året i rad som de låter oss köpa ljusbåtar att sätta i vattnet  och tänka på någon älskad som inte lever längre , i år får det nästan en alldeles för symbolisk närhet till det som skedde igår. Men utan den här typen av organisationer engagerar sig så vore världen mycket fattigare.
Ljusfesten vid stångån
November 03, 2013
16-19
20 kr/båt
Nedanför Åbacka Café vid Stångån
Vi sätter ut de köpta båtarna i ån och låter dem flyta nerför till åminnelse av någon kär anförvant
Se flygblad

Stort problem

Det visar sig nu att det inte rört sig om en familjetragedi utan ett vansinnesdåd av annan karaktär, lika hemskt vilket som faktiskt. Jag ser liksom alla andra att den här typen av händelser ofta bottnar i drogpåverkan eller/och en psykisk sjukdom. Få människor är  så kallblodigt lagda i normalt tillstånd. Men det är ju möjligt att en här gärningsmannen liksom många andra som är kända av polisen trappat upp sin våldsspiral under årens lopp. Utan insyn i polisens utredning går det inte på förhand att veta.
Eftersom jag inte har Leif GW Perssons erfarenhet så kan jag bara reflektera.
En sak vet jag däremot, vår socialnämnd har ökade kostnader för personer som behöver komma till behandlingshem för vård och rehabilitering. De vårddygnen gräver stora hål i vår ekonomi.
Det är i sig väldigt bekymmersamt men det går att vända utvecklingen med hela samhället som ett medvetet instrument. Det handlar inte om pengar egentligen utan om människoliv , vad är våra ungdomar värda? En ung människa som blir beroende av droger går ett helvete till mötes på kort eller lång sikt. Det är en sanning.
När man talar om cancer så säger man att alla drabbas kring den person som fått sjukdomen , det är precis likadant här. Alltså står kampen för samhället i att resa sig mot drogromantiken, vare sig försäljningen sker via nätet eller på annat sätt så är det alldeles för lätt att få tag på droger.
Ungdomarna behöver annat att göra och hitta intressen i.
Vi kan hjälpa ungdomar att slippa droger , och hela samhället måste hjälpa till. Med vuxna som förebilder, med bra samlingsplatser - behöver inte vara idrott!, utan droger går våra ungdomar mot en bättre framtid.

Bloggarkiv