2011-07-02

Könsbyte och kristdemokraterna

Har svårt att förstå kristdemokraternas inställning till att en person ska behöva förlora sin medfödda förmåga till reproduktion om man är född i "fel kropp" och vill förändra sitt yttre därför att man mår dåligt av den man tas för eller av andra personliga skäl.
Alla människor har rätt till att bilda familj enligt FN:s stadga för Mänskliga rättigheter. Den artikel som uttrycker det och flera andra humanitära argument borde räcka för en ståndpunkt som säger att ingen har rätt att beröva en annan människa dess förmåga till fortplantning.

2011-07-01

Oganiserad brottslighet och organiserat samarbete mellan myndighter och kommuner

Efter Norrköpingsskjutningen kommer nu olika anklagelser om att polisen inte gör det ena eller andra. Inget kan vara mer missvisande. Jag är säker på att polisen följer alla spår och har stor vetskap om de kriminella gängens rörelser. Sedan är det ju inte så svårt att förstå att alla händelser inte går att förutspå. De ljusskygga gängen gör säkert allt för att just kunna verka ostört, eller hur?!
Förutsättningarna för samhällets samlade organisatoriska förmåga är däremot en stor nöt att knäcka men är nu igen på god väg att vara på plats. Av tradition alltsedan Oxensiernas tid har det här med stuprörsarbete varit förhärskande. Den nuvarande regeringen, Rikspolisstyrelsen och polisen i Östergötland gör nu allt för att försöka slå hål på den uppenbart dåliga kommunikation som gjort att saker och ting tenderat att hamna mellan stolarna.
Avtalet som tidigare fanns mellan kommuner och myndigheter om samarbete mot organsierad brottlsighet kunde fortsatt att utvecklas ett gynnsamt sätt om inte några enskilda myndigheter satt sig på tvären.
Varför kan man undra? Jag ser inte logiken i det hela när en del myndigheter inte säger sig kunna eller orka med uppdraget att samverka.
Att ungdomar inte ska lockas in i brottslig verksamhet är vårt främsta mål inom kommunen och att polisen ska kunna ha ett bra samarbete med kommunerna är en självklarhet för oss. Att tidigt stoppa brottslighet, organiserad eller inte är också angeläget för oss.
Alltså måste även andra myndigheter vara lika öppna för samarbete och inte fortsätta att hävda sin egen förträfflighet eller brist på möjlighet till samarbete.
Alltså, en uppmaning till myndigheterna som nu ska ingå i det det nya gemensamma arbetet, ge inte tappt - ge inte upp - fråga efter kommunernas insikt i de frågor som uppkommer , ge oss en möjlighet att bidra till det arbete som den strategiska planen ger er och oss tillsammans.
Organiserad brottslighet kräver organiserat samarbete från samhället som motmedel!! Undrar om inte Oxenstierna ändå skulle hålla med mig?..........

Bloggarkiv