2008-10-30

Hjältar i Linköping

Två av Linköpings Kommuns medarbetare blev i tisdags våra Linköpingshjältar. De räddade en man ur en brinnande lägenhet och gjorde allt de kunde för att varna alla andra på Aspens servicehus från att komma till skada.
Det är med stor glädje och stolhet jag läser om deras insats i den lokala tidningen. Utan dem kunde det gått riktigt illa.
Tur att det finns människor som är handlar i sådana situationer, man vet sällan hur man kommer reagera, men det kan man öva på. Här är invanda rutiner till stor hjälp och det har man tydligen tränat in, på Aspens servicehus.
Tack både Tobias och Gunnel

Allhelgonahelgen


Vi ska ha ett gemensamt möte ikväll, företrädare för samtliga partier där vi ska diskutera vår manifestation inför Kristallnatten den 9 nov. Sedan får det bli lite ledig tid under helgen.

Ska köpa en krans till min pappas grav och tända några ljus på andra anhörigas gravar.

Möjligtvis kanske man får påhälsning av små spöken som ringer på dörren, det hände förra året.

Trick or treat!

Kinas ambassdör

Kinas ambassadör besökte oss i Linköping igår för en kunskapsresa i länets miljötekniska framgångar.
Mr. Chen Mingming visade sig vara en mkt intresserad person och hans frågor under vår presentation här i Stadshuset visade på ett genuint intresse för den kunskap och tillväxt av miljökunnande som Linköping utvecklat. Dels gäller det fjärrvärmetekniken och dels biogastekniken.
Att Linköping också är en framstående cykelstad imponerade också på ambassadören liksom de framgångar som Linköping gjort i och med Agenda-21 arbetet. Linköpings invånarna har ju deltagit i det processarbetet och insikten om att människor på frivillighetens väg kan medverka och ta ansvar i miljöarbetet, har absolut inte kommit på skam.

2008-10-28

Birgittaskolan på besök

Omvårdnadsprogrammet besökte idag kommunfullmäktige när Omvårdnadsprogrammet debatterades. Omvårdnadsprogrammets elever vill kämpa för att programmet fortfarande ska finnas kvar i Linköping. Bakgrunden till deras farhåga att det skulle kunna läggas ned är den Gymnasiereform som väntas. Omvårdnadsprogrammet tros dock inte vara i någon fara, det finns ett jämnt antal sökande till Linköping under de senaste åren.
Eleverna vill även gärna se programmets specialutformade två grenar i fortsättningen.
se diskussionen på
http://www.kanallokal.tv/ostergotland/tabla/44234

2008-10-27

Höstlov

Vi börjar höstlovsveckan med en presskonferens inför budgetåren 2009-2010. Kommunen tar alltså en två-årsbudget för resterande del av mandatperioden . Det innebär att nämnderna själva får ett alltmer större ansvar för sin egna internbudget inom sina respektive "fackområde" när första året passerat.

Bloggarkiv