2008-11-13

Provvalet

Det interna provvalet inom moderaterna är nu klart, jag hamnade på plats nio (9). Det är ett resultat som jag kan vara nöjd med så långt. Framför mig ligger de som redan är parlamentariker eller är kandidater som kommer från Stockholm, Göteborg och Malmö.
Listan spikas inte förrän efter årsskiftet.
Nu gäller det att inför våren ta sats och göra en bra kampanj.

Dessförrinnan kommer vi ha en mängd utbildningar både inom våra partier men jag såg också att regeringen satsar 15 miljoner på förstärkta insatser till folkbildning om EU 2009-2011. Folkbildningsrådet får i uppdrag att genomföra insatserna.

För 2009 gäller följande teman:
- Inför valet till Europaparlamentet: Varför röstar vi till Europaparlamentet? Hur får besluten i EU konsekvenser för dig som medborgare? Kopplingen EU - Sveriges riksdag - kommunen.
- Inför ordförandeskapet: Hur kan det europeiska samarbetet bidra till att lösa klimatfrågan?

De teman som ska gälla för 2010 respektive för 2011 kommer att fastställas under 2009.

Telefonfrågor

Idag har jag haft min telefon öppen för dem som har frågor till mig som borgmästare.
Resultatet blev att jag fick frågor om utbildning, parkeringsböter, en handikappfråga och om hur våra cykelvägar fungerar, hur de mest är gropiga och att det är dåligt skyltat när man tar sig fram på dem. En student sa att han också tyckte vi kunde skylta cykelbanorna bättre.
Någon ringde om flytten av Folkungavallen och en annan om brandstationens flytt. Alla gillar inte att Resecentrum ska flyttas en del tycker det är framsynt.
Roligt att få samtal om både det ena och det andra. Att svara på alla frågor genast är ofta svårt, men en del kunde vi klara av direkt.
De som inte får svar per telefon kommer att få svar via brev eller mail.

2008-11-12

Räddningstjänst i Lambohov har 90 sek på sig

Besökte idag Räddningstjänst i Lambohov och fick en visning av tjänstgörande brandmän med befäl. Stationen är oerhört fin och påkostad , och till delar finansierad av Räddningsverket, vilket har inneburit stora fördelar för Linköpingsborna. Här finns en mängd ny teknik som är till stor hjälp vid utryckning av olika slag.
Från Lambohov styr räddningstjänst hela styrkan av olika brand- steg och andra insatsbilar runtom vår kommun. Inställelsetiden är 90 sek för dem som arbetar i Lambohovs stationen, då ska alltså brandmännen vara ute ur brandstatione och sitta i sina bilar.
Den nya brandstationen på Kallerstad blir till byggnaden förmodligen större, då den också kommer att hysa en kontorsdel. Ledningen kommer dock fortfarande att ske från Lambohov.

2008-11-11

Medborgarkontor i City

Inriktningsbeslut om att förlägga vårt Medborgarkontor till biblioteket togs igår av vårt planeringsutskott. Vi väntar nu på tjänstemannaförslag hur en sådan lösning skulle kunna se ut rent praktiskt.

2008-11-10

Idag i PLU

Kommer vårt nya medborgarkontor upp på agendan. Det ska kunna bli en riktig smältdegel för allt vad Linköpingsborna ska kunna efterfråga av information. Jag ser fram mot att kunna sjösätta kontoret.

Kritstallnattens manifestation blev uppmärksammad

Tidningar, radio och tv var på plats för att uppmärksamma den Manifestation som arrangerades av samtliga partier i Linköpings kommunfullmäktige. Även många andra inbjudna deltog från studieförbund, fackföreningar, idella föreninga och kyrkan samt förstås privatpersoner.
Alla ville visa sin avsky för främlingsfientlighet mot rasism.

Bloggarkiv