2011-09-08

Göta Kanal

Idag har jag åkt en tur på Göta Kanal efter att först ha träffat flera företrädare för Göta Kanals olika företagare både på östagöta- och västgötasidan ,men också även politiker från Öster- ochVästergötland. VD Anders Donlau och landshövdningen hade kallat till mötet. Syftet var att utveckla kanalens attraktionsvärde än mer än tidigare och det tillsammans med berörda entrepenörer och politiker.
Linköping har ju Berg som närmaste sluss/ar. Vi har naturligtvis mycket att göra för att få in båtfararna till Linköpings City men också att få andra turister och besökare att komma till kanalen. Vi har ju så mycket att ta tillvara av alla kongressbesökare och besökare som kommer av andra anledningar än att just turista.
Många Linköpingsbor åker ju varje säsong någon gång till Berg för att ta en glass och bara kika lite. Här skulle vi också kunna få veta vad som händer utmed kanalens övriga slussar, kanske också koppla mer kultur till kanalen. Teater, musik och  konst.
Det kom fram en massa bra uppslag under förmiddagen och ingen kunde neka till att det var ett klokt drag att påbörja utvecklingsarbetet på det här sättet.
 I december åker jag till Karlsborg för att fortsätta diskussionen och vad vi kan göra över länsgränserna med vårt blåa arv, kanalen som binder oss samman.
Ett väldigt bra varumärke - Göta Kanal.

2011-09-06

Så här kan vi inte ha det

Härom morgonen när jag kom cyklande till Stadshuset såg en man med ett japanskt utseende som försökte tyda vad som står på de fina skyltarna i Domkyrkoparken.
Skyltar som visar riktningen mot just Domkyrkan, Slottet, Konsert och Kongress m.fl. byggnader, viktiga för såväl besökare men också för Linköpingsborna.
Saken är den att alla rikningspilarna är på svenska, jättebra i och för sig, vi har väldigt många inhemska turister som besöker Linköping och vårt svenka språk behövs; MEN..... för japanen eller för andra landsmän- och kvinnor måste det ju vara helt obegripligt.
Alltså måste det till ett komplement på det engelska språket. Det skulle förstås ha hjälpt min japanske "vän", jag kan inte japanska och han förmodligen inte svenska, men båda förmodligen engelska.
Så här kan vi inte ha det.....Linköping ska satsta på turism, Sverige som land vill satsa på turism än mer. Då är flerspråkighet i den kommunala informationen ett minimalt grundkrav för våra gäster.
   

2011-09-04

Östgötadagarna invigdes idag

Under en lång tid nu, ja sedan mitten av augusti har det inte varit annat än invigningar och välkomnanden av alla möjliga till Linköping. Så här års kommer folk tillbaka till arbetet och skolan och då ska man förstås också börja med att känna sig välkommen tillbaka.
Under veckan som gått har många nya studenter anlänt till Linköping, men vi ser en minskning i statistiken över studenterna. Både beroende på minskade kullar? och på att utomeuropeiska studenter numera får betal en avgift när de studerar här.

Idag invigdes Östgötadagarna som också kommer pågå imorgon. Det är 11:E året i rad som dagarna anordnas. Landshövdingen invigde och det bjöds på en östgötabulle med lingon! Likaså utsågs ett östgötatroll (men visst finns det fler än ett här i länet. eller hur!!).
http://www.ostergotland.info/Themes2.aspx?m=386977

Bloggarkiv