2008-06-28

Lite glest

  • Nu blir det lite glest med bloggandet under sommaren, har redan startat att dra ned på skrivandet. Jag har ju bestämt mig för att beskriva mitt arbete och ge lite glimtar från vad min värld. I Stadshuset är nu tempot inte lika uppskruvat som vanligt, normala arbetsveckor formligen pumpas handlingar fram, ur något som tjänstemännen i huset kallar "gula floden".
    Det är dels alla interna kommunala handlingar som skrivs fram och tas om hand enligt visst system, dels är det skrivelser som kommer utifrån, remisser och andra utlåtanden som ska avges från kommunen.
    Förra veckan kom fortfarande en mängd information från de olika departementen, kanske lugnar det också ned sig nästa vecka, vi får se.
  • Läste i tidningen om domen mot den man som nästan lyckades att mörda sin sambo genom att slå och dunka hennes huvud, senare kompletterade han med att stampa PÅ hennes huvud.
    Antalet år han döms till har jag ingen synpunkt på men skadeståndet på ENDAST 120.000 kronor (enligt radion igår) är väl fel? Borde det inte vara en nolla till?
    Dessutom borde hennes lilla baby finnas till hands varje dag, nära, på själva sjukhuset.
    Kan inte släppa tanken på att kvinnor som misshandlas får alldeles för lite av upprättelse.

2008-06-24

SAS Master Tour Damer 2008

I höst anordnar SAS den Master tour som tidigare hette Scandinavian Masters, en av deltävlingarna går på Landeryds golfbana den 11 - 13 september.
Sponsor i Linköping är Svensk Biogas. Det här är en tävling som följs av många utanför Linköping och det gäller för oss att dra nytta av tävlingens reklamvärde för kommunen. Ett golfspelande dragplåster är Lotta Wahlin, tillika Linköpingstjej.
Linköping har många goda förebilder inom idrotten. Just nu "går allt i händerna" för Thomas Johansson. LFC -tjejerna är bättre än någonsin och LHC ligger förmodligen på sommarläger just nu för att ladda.
Det är roligt att Linköpings idrottsintresserade ungdomar har så många bra förebilder att följa.
Ordförande i Linköpings Golfklubb berättade idag att man planerar samarbeta med Skäggetorpsskolan inom kort. Själv är jag ingen golfspelare eller idrottsutövare men jag förstår vikten av att väcka intressen till liv. Som ung har man ju inte någon större erfarenhet och det är därför roligt att höra hur fortfarande t.e.x KFUM i Linköping anordnar sommarläger för ungdomar där man kan pröva olika typer av idrott.

2008-06-23

Grytlock

När inget annat hjälper, hjälper grytlock! Vad är nu det här kan man undra?
Jo i helgen var jag tillsammans med vänner och firade midsommar, en av mina väninnor undrade då helt apropå; - Hur går det nu med kajorna i Linköping?
Jag svarade att jo, vi har givit ett uppdrag till miljönämnden och teknik och samhällsbyggnadsnämnden att tillsammans lösa problemet med kajorna. Problemet är ju störst på hösten sa jag och vi får säkert ett bra förslag till lösning.
- Jaha, svarade min vänininna, det skulle vara bra, för jag fick min dotter att verkligen skämmas härom sisten.
Hurså, frågade jag och alla andra runt bordet.
-Jo , jag hörde kajorna närma sig våra träd utanför och jag är så irriterad över allt träck och även deras skrän, så jag tog resolut två kastrullock och drämde till, halvt hängandes utanför mitt fönster.
Och, ja de försvann faktiskt, skrikandes av oljud!
Vid det här laget satt vi alla och skrattade gott åt vår väninna med grytlocken. Vi kunde ju se henne framför oss och den lilla del av symfoniorkestern som hon utgjorde med sina "cymbaler". Vi får väl se vad nämderna säger till svar på kommuntyrelsens fråga, kanske blir svaret att grytlock nog är det allra bästa. Då vet jag vem vi ska kontakta för att få de allra bästa grytlocken och den allra bästa klangen!
Tur man har kompisar med fantasi!

Bloggarkiv