2011-10-29

Ambassadörerna

De kvinnliga ambassadörer vi väntar hit nästa vecka ingår i ett kvinnligt nätverk med 19 kvinnliga ambassadörer. Nu kommer det 12 ambassadörer plus 1 charge de affair. Det tycker jag verkar väldigt bra, att så många tar sig tid att besöka vårt län. Upprinnelsen till besöket är att jag i somras var på en mottagning som hölls av Phillipinska ambassaden och där träffade jag på nätverkets tillfälliga ordförande. Senare kontaktade jag även Norrköping, det är ju väldigt bra om vi kan visa upp vår region tillsammans.
Det ser ut som om ambassadörerna byter ordförande varje månad, ett lite annorlunda system , men jag antar att det passar dem utmärkt. För närvarande är Lettlands ambassadör ordförande, hon tituleras
Her Excellency Ms. Maija Manika.  

Lettlands vapen
Coat of Arms



Borgmästare från Galati

På måndag kommer en borgmästare från Rumänska Galati till Linköping. Han med följe ska besöka flera ställen men främst är det "milljöbesök" som ska göras. Galati liksom även huvudstaden Bukarest har visat stort intresse för Linköping och våra miljösatsningar. I veckan blev jag uppringd av en företrädrare för FN som gärna vill att Linköping ska delta i en monter vid Rio de Janeiro mötet , "Rio plus 20", i juni nästa år. Det är då 20 år sedan det första klimatmötet utlyst av FN hölls. I och med det startskottet kom också Linköping att anta "Agenda 21", vilken vi också jobbat med de senaste 20 åren.

Nytt voteringsssystem

Förra veckan fick vi ett nytt voteringssystem i Kommunfullmäktigesalen, det visade sig fungera bra efter att det först uppstått kaos vid uppropet. Fadäsen som var orsaken till oredan var att systemet inte var programmerat till fulländning. Det kan man nog inte begära vid jungfrustarten, jag tror att allt blir bättre nästa tillfälle, eller rättare sagt, jag litar på våra tekniker.
Hur som helst har vi behövt ett nytt system en längre tid, inte minst för att turordningen på talarlistan ska kunna hållas mer alert.

Bloggarkiv