2010-08-08

Tillbaka efter semestern, nu i valrörelsen

Efter 4 veckors ledighet kommer nu arbetet igång i Stadshuset för alla politiker. I år är det lite mer annorlunda än tidigare, ingen av oss kommer vilja boka in andra möten eller aktiviteter än sådana som har med valrörelsen att göra.
Anledningarna är förstås flera, dels är det väldigt irrelevant att blanda mer rutinmöten om man inte måste med allt som ska göras de 42 dagar som återstår innan valdagen. Dels är de väljarundersökningar som görs väldigt samstämmiga, det är mycket jämnt mellan blocken, alltså finns all anledning att gå ut starkt med valaktiviteter. Varje röst jag kan vinna till mitt eget parti eller till Alliansen är av guld värd.
I år kommmer fler och fler politker att lansera sig själva i det personvalsinspirerande valklimat vi nu har. Många har tittat på Barack Obamas kampanj under 2008 -2009 och det har visat sig att Obamas kampanj med alla frivilliga volontärer avgjorde valet. Personlig och nära kontakt med väljarna var något som amerikanerna ville ha. Nu får vi se vad svenskarna säger om samma taktik........
Hur som helst kommer det bli mycket dörrknackande under de kommande dagarna. På tisdag em/kväll kommer jag och några fler lokala moderater att knacka dörr tillsammans med http://www.regeringen.se/sb/d/1476Justitieminister Beatrice Ask här i Linköping.
Beatrice Ask kommer till Linköping, på bilden även Tobias Billström

Bloggarkiv