2008-03-19

Polisen

Polisen fanns utanför Cloetta Center i veckan när slutspelet drog fram och LHC mötte Djurgården. Inne i hallen såg man mest vakter från LHC och även några från Djurgården. Att ta med vakter från Djurgården är ett bra_drag som förmodligen arbetats fram efter tidigare dystra erfarenheter från "riskmatcher".
Den 26.e mars är det dags igen, vi får se om LHC arrangerar säkerheten på samma sätt mot Timrå eller Färjestad.
Mike Helber tar en match i taget och tar inte ut något i förskott vad gäller seger eller ens vittringen av en seger. Han har varit med förr.

Anders Ljungstedt 250 år - 2009

Nästa år under våren fyller Anders Ljungstedt 250 år. I Macau önskar man få en utställning om superkargören Anders Ljungstedt. Anders verkar har varit en man med stort hjärta och med näsa för affärer.
Jag ska träffa representanter för Östasiatiska museet och vårt länsmuseum någon vecka efter påsken för att fundera runt det här. Kanske kan vi lyfta fram även vårt kunnande här i Linköping om life-science? Anders Ljungstedt lär ha donerat pengar för att bota en ögonsjukdom som härjade i Macau under hans tid där. Han hade också ett stort patos för människor som under 1700-talet var fattiga och han ville också bidra till deras utbildning.
Vet ni förresten att vi har en vänförening här i Linköping med Macau-Kanton?

Välgörenhet

Gatubarnens vänner ordnade ikväll en modevisning med kläder bl a från Noren & Englund. Insamlandet är ju mycket bra och att så många satt i publiken liksom det är bra att många frivilligt ställde upp som mannekänger. Sorgligt att det behövs insamlande till gatubarn. Att ändå försöka hjälpa barn som inte har föräldrar eller utnyttjas som inkomstkälla för skrupellösa människor måste fortsätta.
Välgörenhet är ett sätt att delta i vår globala världs förmåga att påverka, med det menar jag att även vi i "lilla Linköping" har en röst att förvalta och utveckla.

Jag deltog i mannekängandet för andra året, andra som deltog var exempelvis Johan Birath, 60 kilo lättare än när jag träffade honom för 1 år sedan. Helena Eriksson, landshövdingens hustru, och Evali Land, begravningsbyrån Stilla, Roland Larsson f.d. riksdagman med hustru Marianne.

En stor eloge Inga-Maj Eriksson som så enträget fortsätter med arbetet att samla in pengar!

2008-03-18

LHC

Tack för en kanonmatch igår, såg sista perioden på TV. Vi har riktigt duktiga målgörare men vad vore de utan bra passare? Heja på ikväll!! Vågen gjorde nog susen, fortsätt så Linköpingspubliken!

2008-03-17

Linkoping Day 27 april

Vär vänförening med Palo Alto i Californien har sitt årsmöte den 31 mars i Stadshuset. Nästa år firar Linköpingsföreningen sitt 20-åriga jubileum.
Visste du att man i Palo Alto alltid firar Linkoping Day med musik och uppträdande med svenska traditioner! De har också ett crayfishparty (kräftfest) den 9 augusti.
Nästa år kommer en delegation till Linköping från USA.
Vill du vara med i föreningen, vänd dig till Lars Drougge,
drougge@mbox301.swipnet.se

Kungamordet

Såg sista avsnittet på Kungamordet och kunde glädjas åt ett bra slut där våldsverkaren avslöjades. När det gäller män som slår kvinnor i Sverige i dag, finns inte bara en sak att göra.
Det gäller att arbeta målmedvetet och:
*Öka skyddet till våldsutsatta, kvinno- och bortsofferjourer är viktiga, liksom socialtjänsten.
*Stärka det förebyggande arbetet, att upptäcka våldsutsatthet är viktigt och lägga upp rutiner när det händer
* Trygghet i kontakt med rättsväsendet
* Våldsutövare måste få hjälp att bryta sitt beteende
* Ökad samverkan
* Ökade kunskaper, varför slår vissa män?

Blå måndag

idag är det blå måndag med vitt inslag, så här på eftermiddagen snöar det för fullt. Var kommer ordet Blå måndag ifrån? Någon som vet?

Bloggarkiv