2010-04-11

1.360 kronor mer i månaden

Jobbskatteavdraget kritiseras ibland och många vet inte vad det betyder. Alliansen har varit dålig på att berätta om att man under den sista mandatperioden ( ca 3 år) har fått mer i plånboken och att det idag går att spara pengar eller använda för konsumtion på en helt annan nivå än tidigare.
Om man, som många kvinnor gör, arbetar inom vårdsektorn, har lönerna traditionellt alltid varit låga. Men nu har ett t.ex. ett vårdbiträde 1.360 kr mer i månaden att röra sig med än under förra mandatperioden.
Det är rätt väg att gå, se till så den som inte tjänar så mycket får behålla mer av sin lön så att var och kan känna att man råder över sin ekonomi.
Det är något som jag sett under alla mina år i mitt bankyrke, just det att människor inte ser sig kunna spara pengar och att man inte har råd att bygga en egen buffert.
Nu har det ändrats äntligen! Låt oss gå vidare med ytterligare ett jobbskatteavdrag om ekonomin i Sverige tillåter det. Ge var och en makten över sin tillvaro och låt så mycket som möjligt av lönen stanna hos den som tjänat in den.
Skattetrycket i Sverige är ändå ett av världens högsta och fördelningspolitken en av världens mest gynnsamma. Vi är på god väg att få en balans inom beskattningen av den enskilde och staten med nuvarande Alliansregering.

Bloggarkiv