2009-04-23

Varsel

Jag drömde inatt om varsel, en hel sal full med människor som berättade om de varsel som lagts på deras arbetsplatser. Naturligtvis var det en dröm som bottnade i det sista jag hörde igår kväll när jag gick till sängs, att det skulle komma besked från Saab på morgonen.

Och så vaknade jag imorse till beskedet om att 300 personer varslats på Saab . En tv kanal ringde och frågade om varslen och vad kommunen kan göra.
Svaret är att vid efterfrågan från Saab kan möjligen viss vuxenutbildning komma ifråga, men den måste förstås finansieras.
Nu står ju inte de här personerna längst från arbetsmarknaden, varför man säkert kommer söka finna lösningar av olika slag för personalen, inte bara utbildningsinsatser.

2009-04-22

Chattsvar till fråga som inte kunde besvaras igår

Hej
igår kunde jag inte svara en av frågeställarna på chatten direkt om varför ett område i Vidingsjö ser ut på ett visst sätt och som frågeställaren tycker är misskött. Jag har sänt frågan vidare och här är svaret från Drift och Underhåll:

"Flera platser/delar i skogsdungen har åtgärdats i samråd med boende. Det fanns en idé om ett ”projekt” med betesmark för får, men det röstades ned . Området är inte medvetet misskött utan vissa delar är redan ordnade där alltså boende är nöjda. Resten av området ingår i planen för alla grönområden och kommer att åtgärdas efter hand. I och med att kommunen är FSC-certifierade (en miljöcentifiering för skogen) måste viss mängd av död ved lämnas kvar".

Du som ställde frågan till mig kan kontakt med kundtjänst 206400 om du vill ha direktkontakt med ansvarig på Drift och Underhåll.

Hälsningar Ann-Cathrine Hjerdt

2009-04-21

http://www.linkoping.se/sv/Nyheter-huvudstartsidan/Chatta-med-politiker/

Vi började idag med vår nya chatt med Linköpingsborna och det blev riktigt intensivt.
Jag och Paul Lindvall hade en riktigt hektisk timma då vi skulle svara på alla chattmail som kom in.
Många frågade om kommunens ekonomi och om vi nu ska dra ned inom barnomsorgen eller skolan.
Några frågade om hur de kan påverka politiken och flera frågade om hur EU påverkar kommunpolitiken.
Det var bara en fråga som jag inte kunde svara på och som gällde en viss fotbollsplan i Vidingsjö och den dåliga skötseln där.
Det vi ska göra när man inte kan svara så där direkt är förstås att sända frågan vidare till rätt person och sedan återkomma med beskedtill frågeställaren.
Till vår hjälp hade vi några personer som kunde hjälpa oss med tekniken, under våren kan du fortsätta att chatta med flera politiker. Gå in här och se vilken tid och dag du vill välja: http://www.linkoping.se/sv/Nyheter-huvudstartsidan/Chatta-med-politiker/

2009-04-19

"Taskigt med information"

Frågor till väljare som TV4 gjort visar en bild av att merparten av väljarkåren inte kommer rösta, en ung kille sa att det har varit taskigt med information.

Han har ju rätt, det har varit dåligt informationsflöde hittills.

Jag har varit ute vid två tillfällen nu senaste tiden och "kampanjat" och i nuläget handlar kampanjen mycket om att uppmärksamma valmanskåren om att det är faktiskt är ett EU-val i sommar. En del undrar också var man ska rösta, och då är det inte så svårt att förklara att man röstar den 7 juni i vallokalen eller förtidsröstar från 20 maj på alla biliotek.
Röstkort kommer hem i brevlådan!

Alla ska naturligtvis rösta och ge Sverige mer inflytande i Bryssel och Strausbourg. Som moderat kommer jag och kampanjgänget vara i skolor, på offentliga möten eller torg, men också möta väljare via dörrkanckning.
Ser fram mot en rolig vår då jag kommer få träffa en massa människor, jag och andra moderater kommer göra vårt bästa för att bättra på bilden av "att det är taskigt med information" och att flera istället känner sig lite mer informerade.

Bloggarkiv