2010-05-06

Östgötatrafiken och Åtvid

Åtvidaberg har rekommenderat Östgötatrafikens styrelse att avgå. Linköpings besked är att vi ger styrelsen ansvarsfrihet. Vi ser inte att styrelsen själv har tillskansat sig några fördelar etc. Därför finns alltså ingen grund till något annat ställningstagande.
Christian Gustavsson (m), nybliven ledamot, tog konsekvensen av diskussionen som pågått en längre tid och trots att han inte suttit i styrelsen någon längre tid avgick han nyligen. En markering för att ge Östgötatrafiken lugn och möjlighet till nystart.

2010-05-05

Europadagen firas tidigare


Europadagen firas redan på fredag på Stora Torget, då kommer flera klasser från Linköpings skolor att visa upp sitt samarbete med klasser från andra europeiska länder Den ordinarie dagen är den 9 maj, då firar hela Europa sitt samarbete samtidigt.

Sound of 23


Idag fick jag överraskande en CD från Linköpings musikklasser. Det är ett gäng 16-åringar som har spelat in den. En alldeles fantastisk komposition av massor bra musik. Ungdomarna vill göra ett avtryck eftersom de snart ska sluta skolan och förmodligen kanske går at olika håll, men de hoppas att kunna hålla kontakten med hjälp av musiken som förenar dem.
Nu åker de på en klassresa till Linz, Linköpings systerort i Österrike.
Hoppas de får det härligt och att majsolen ska skina på klassen. www.soundof23.se

2010-05-04

Valet 2010 handlar om framtiden

Valet 2010 handlar om framtiden. Idag kom 9 löften från Alliansen som jag gärna vill föra fram, alla löften gäller generellt utom det allra sista som är tydligt Stockholmsdestinerat. Väljarna kan lita på Alliansen. Här är 9 viktiga besked om Alliansens politik:

Vi lovar att inte höja skatten för vanliga löntagare.
Vi lovar att inte riskerar statsfinanserna genom Ofinansierade utgiftslöften.
Vi lovar att inte göra det dyrare att anställa unga.
Vi lovar att inte avskaffa RUT och ROT.
Vi lovar att inte återinföra fastighetsskatt och förmögenhetsskatt.
Vi lovar att inte förtidsavveckla kärnkraften.
Vi lovar att inte införa kilometerskatt.
Vi lovar att inte kvotera föräldraförsäkringen.
Vi lovar att inte skjuta upp förbifart Stockholm.

Bloggarkiv