2012-02-25

Infartsskyltarna vid E4

Infartsskyltarna

Infartskyltarna vid E4 ser just nu ut så här, igår kom texten upp och kommer vara kvar under hela helgen. Skyltarna är otroligt bra att ha, men det tog "sju svåra år att få dem på plats". Upphandlingarna överklagades gång på gång av de företag som konkurrerade och inte fick uppdraget. Nu kan vi med vårt kommunala bolag ,Arenabolaget AB och dess dotter Visit Linköping, äntligen använda dem på ett bra sätt och vad kan vara bättre just nu än att använda dem för att välkomna kronprinsessparets lilla dotter Estelle.
Idag diskuteras väldigt mycket hennes namn, konstigt egentligen att ett namn kan vålla sådan uppståndelse.
Estelle betyder ju stjärna, det kan väl inte vara så upprörande! Tvärtom.

2012-02-24

VALKONFERENS

Idag håller moderaterna en valkonferens i Stockholm. Alla kommunalråd, riksdagsledamöter och partiföreträdare från Östergötland är inbjudna till en gemensam träff.

Gratulationen

Så här såg hälsningen ut som sändes igår till Kronprinsessparet på Haga Slott från Linköpings Kommun.



Kronprinsessparet H.K.H. Kronprinsessan Victoria och H.K.H. Prins Daniel




Linköping glädjer sig åt nyheten att en flicka fötts idag. En prinsessa har kommit till världen, Sveriges kommande tronföljare. Vi önskar er båda och hela familjen all lycka.

Vi sänder de allra bästa hälsningar från Linköpings kommun och medborgare.



2012-02-23

Prinsessa

Idag klockan 07.00 i en direktsänd presskonferens meddelade Prins Daniel att en ny liten prinsessa fötts. Klockan 04:26 nedkom Kronprinsessan Victoria med en liten dotter. Jag vill förstås personligen gratulera kronprinsessparet  och Linköpings Kommun kommer naturligtvis  sända gratulationer till kronprinsessparet senare idag.

2012-02-19

Äldreombudsman

Läs på Linnea Darells blog om "äldreombudsmannen".http://linneadarell.blogspot.com/

Skäggetorp - Trygghetsrådet

I fredags var jag inbjuden till Trygghetsrådet i Skäggetorp av Birgitta Johansson (s). Hon är sammankallande i rådet som i sin tur verkar under Samverkansrådet.
Till Trygghetsrådet kom personer från alla bostadsbolag i Skäggetorp, polisen, fältsekreterare, kyrkan, stadsdelsföreningen i Skäggetorp m.flera
Frågor som togs upp var bl. a. att man gått igenom området när det gäller otrygga platser, buskar, belysning m.m.Vad ska man göra åt de brott som ändå begås.
Polisens förslag att bilda grannsamverkan, lika den som finns i många villaområden, har prövats på andra håll i landet och verkar fungera bra.http://www.bra.se/extra/news/?module_instance=7&id=496
Stadsdelsföreningen i Skäggetorp är en trygghetsskapande invånarförening som hjälper invånarna med promenader, samtalsträffar eller gå till affären. Alla åtgärder som bidrar till tryggare områden är så ovärderliga men särskilt där invånarna själva är inbegripna, jag tror att de har allra bästa chans att lyckas. Kommunen måste förstås bidra med resurser i olika former, men delaktigheten hos enskilda betyder trygghet i sin allra bästa form.

Kristdemokraterna

Kristdemokraterna har äntligen omprövat sitt ställningstagande att hålla fast vid steriliseringstvånget vid könsbyte. Det är på tiden och jag hoppas att Riksdagen till slut får klubba igenom det. Att inte kunna behålla sin förmåga att reproducera sig strider mot det allra enklaste - Rätten till sexuell och reproduktiv hälsa.

Bloggarkiv