2010-01-30

Fryshuset till Linköpingb 3- 4 febr


Fryshusandan och Anders Carlberg kommer till Linköping för att inspirera och sprida förebyggande metoder för arbete med och för ungdomar.
Fryshuset är just nu ute på en treårig turné i 150 svenska kommuner för att sprida sina erfarenheter och kunskaper från 25 års arbete med ungdomar. Syftet är att inspirera och erbjuda utbildning till alla som arbetar med ungdomar - beslutsfattare och andra - och att uppmuntra dem att starta nya och utveckla existerande projekt och verksamheter.

Under två dagar bjuds det på Open Space – en övning där vuxna och ungdomar, var för sig, får ge sin bild
Tid: 3-4 februari 2010
Plats: Linköping Konsert och Kongress, Konsistoriegatan 7
Linköpings kommun är med som delarrangör av Fryshusandan i Linköping.
För mer information, anmälan och program kan du gå in på Fryshusets hemsida via länken nedan:
http://www.fryshuset.se/Fryshuset/Reception.aspx

2010-01-27

Moderaternas jämställdhetsprogram


Jämställdhetsfrågan är för Sverige av de allra största utmaningarna vi har att tackla.
I förrgår kom Moderaternas nya plattform för ett ett jämställt Sverige. Jag är glad och har en stor tillförsikt till vårt interna arbete som pågått nu under lång tid för att just skapa den här plattformen.
Plattformen innehåller bl.a lönekartläggning vartannat år, ytterligare jobbskatteavdrag så att de som tjänar minst kan försörja sig på sin lön, uppmuntra fler att starta företag inom välfärdssektorn, fortsatt arbeta för att erbjuda heltidstjänster, jämställdhetsbonus för uttag av tillfällig föräldrapenning m.m.
Men det behövs också ett aktivt långsiktigt arbete med våra grundläggande värderingar.
I plattformen sägs inget om mäns våld mot kvinnor. Det är också en fråga som borde nämnts i plattformen, kanske man inte velat ta in frågan här utan behandlar den i en annan arbetsgrupp, ev. brottsförebyggande. Jag vet inte. Men en sak är säker, tar vi inte också upp den här punkten i vårt program inför nästa mandatperiod så saknas en del i det arbete som vi har framför oss.
Moderaterna i Linköping är beredda att arbeta med frågan. Det krävs ett långvarigt arbete med att skapa ett samhälle där varje människa ses som en okränkbar individ. Pojke och flicka, man eller kvinna, alla lika.
Även den frågan ska tillfogas för att vi ska kunna erbjuda ett gott samhälle, effekterna finns att hämta både socialt men även ekonomiskt.

2010-01-25

Försvarsminister Sten Tolgfors




Försvarsminister Sten Tolgfors besökte idag Saab i Linköping. Samtidigt fick jag tillfälle att besöka företaget och tillsammans med försvarsministern göra ett kortare studiebesök. Vi fick se tre farkoster som alla tre är unika och har olika användningsområden.
De tre är Skeldar, Neuron och Gripen Demonstrator Program.
Skeldar är liten helikopter som är förarlös och kan flyga mkt högt men samtidigt ge bilder till marken med en upplösning på ca 5 cm. Fantastiskt användbar vid spaning men också vid olyckor. Jag kom att tänka på Haiti när jag såg den. Den kan alltså flyga och ge information om hur det ser ut på marken, t.ex. är vägar framkomliga och mkt mer.
Neuron är ett flygplan som inte ska gå att kunna se på radar, kan flyga 3 timmar och är förarlös.
Till sist Gripen Demonstrator. Om ni undrar vilket plan som flög i helgen så var det Gripen Demonstrator, (man hörde ganska många flygningar under helgen som gick)den har en del avvikelser från Gripen vi är vana att se. Men för en lekman är det förstås svårt att se skillnad.
Det är Gripen Demonstrator Saab hoppas få sälja till bl.a Brasilien och Indien.
Vid besöket träffade försvarsministern utöver undertecknad Koncernchef Åke Svensson och Platschef Pontus Kallén.

Bloggarkiv