2010-05-12

Cameron - ny premiärminister


Storbritanniens drottning bad igår David Cameron att bilda regering. En välsignelse för England att få en ny ledare efter alla år med Laubour.
Nu är det inte en regering som står stark med bara ett parti. Samarbetet med liberaldemokraterna måste fås att fungera direkt och ganska snart. Vi får se hur världens börser reagerar idag på den nya konstellationen, förhoppningsvis ger den en ytterligare stadga till marknaden.

En av de farhågor man kan ha med den nya regeringen är att de inte verkar för hela EU:s bästa. DAvid Cameron har sagt att han inte vill ge EU mer makt. Ok, det kan jag acceptera, däremot inte att han "aktivt är passiv" i Europasamarbetet. Men jag hoppas att David Cameron ska agera klokt och ansvarsfullt i Europafrågor.
Läs mer om David Cameron på de konservativas hemsida. Klicka på rubriken "Cameron -ny premiärminister".
Här är lite kortinformation om Camerons och de konservativas mål med den nya mandatperioden:
Getting Britain working; strengthening families; reforming schools; controlling immigration; tackling racism and challenging extremism all will play a part in uniting our divided society.

2010-05-11

Klipp från presstjänsten och ett grattis till Gunnar Kanevad

Träsnidare Gunnar Kanevad blir årets hedersborgare i Gamla Linköping, för sitt unika konsthantverk, som han bedrivit sedan 1960-talet.
Utnämningen av årets Hedersborgare i Gamla Linköping äger rum klockan 12.00 på Kristi Himmelsfärdsdag, torsdag den 13 maj, i samband med den Westmanska Vagnparaden. Paraden startar direkt efter utnämningen och redan klockan 11.00 visas precisionskörning med häst och vagn. Platsen är Valla friluftsområde, vid Tekniska Verkens museum.

Det är den Westman-Wernerska stiftelsen för Gamla Linköping som utser Hedersborgare och det är andra året utmärkelsen delas ut. Gunnar Kanevad blir Hedersborgare 2010 med motiveringen:

”Gunnar Kanevad har med sin unika konsthantverkliga verksamhet i Gamla Linköping sedan 1960-talets början under mycket lång tid på ett nästan symbiotiskt kommit sätt kommit att förknippas med Gamla Linköping. Hans träsnideri har verksamt bidragit till att locka besökare och göra Friluftsmuseet Gamla Linköping känt utanför Linköpings och Sveriges gränser. Gunnar Kanevad har på ett exemplariskt sätt tillfört Gamla Linköping betydelsefull kvalitet och verksamhet.”
Presstjänsten genom infomaster A-L R Årets Hedersborgare utsedd

2010-05-10

Svenska invandrare mot narkotika

I lördags träffades en grupp invandrare i Linköping för att fortsatt jobba mot droger och narkotika. En jättefint arbete har de lagt ned nu i 20 år.De som var i Linköping kommer från hela landet från Ystad - Haparanda.
Många personer från olika nationaliteter deltog.
SIMON (namnet på föreningen) har identifierat bla ett problem och som också ligger i deras verksamhetsplan är att invandrare nmer sällan än infödda tar emot all den hjälp som finns när t.ex. ens barn kommit att börja använda narkotika. Det här är något som vi måste ta tag i Linköping och jobba samman med SIMON om.

Likaså finns ju en pågående dialog för integration, men många menar att vi (kommunen och andra offentliga företrädare) inte vågar ta upp de problem som verkligen gör integrationen svår. Är vi för fega då, eller är det endast svensk artighet frågar jag företrädare för SIMON.
-Det är dumt och oinsatt sätt att ta itu med problemen. Man ska våga vara tydlig och säga sanningen säger en man till mig som själv kommer från Irak.

Bloggarkiv