2008-12-04

Guangshou

Ikväll kommer flera representanter för Municipal Peoples Congress of Guangshou till Linköping.
Man kommer förstås därför att vi är deras vänort , men också för att dels studera stadsplanering, veta mer om vårt kommunala regelverk och lagstiftning, besöka Gamla Linköping m.m.
Naturligtvis ska de också få gå en runda i "Novemberljus" trots att det nu hunnit bli december.

Bäst att ladda med visitkort, kinesiska besökare älskar att ge visitkort och förväntar sig att få tillbaka ett också. De måste också överlämnas på så sätt att man håller i kortet med båda händerna och gärna bugar samtidigt.

Vär(l)dshuset

Imorse besökte jag tillsammans med många andra intresserade Vär(l)dshuset som drivs av Linköpings Stadsmission. Man bedriver en kombination av utbildning och socialt företagande på plats i Tornby. Det är alltså fråga om en mångkulturell mötesplats för dem som behöver stöd, ledning och utbildning för att kunna komma vidare i vårt samhälle.
Lars Linebäck, direktor, presenterade verksamheten för alla sponsorer samt politiker och även för de andra kyrkor som fanns på plats.
Det går att besöka Vär(l)dshuset för en fika eller för att köpa några av de fina saker man tillverkar där. Och det just det som är meningen och det som ger mening, man tillverkar saker som någon faktiskt vill köpa, alltså av hög kvalitet.

2008-12-03

Studentkårerna

Idag träffade vi studentkårernas ordförande här i Stadshuset. Vi kallar det studentrådet, ett råd för att fånga upp frågor från studenterna.
Kårerna är tre till antalet, STuff, Lintek och Concensus. De representerar tillsammans våra 26.000 studerande i Linköping och Norrköping.

Barnomsorg, cykelvägar och bussar mellan våra städer kom upp på agendan. Likaså möjligheten att få ett sommarjobb här i vår kommun, liksom förstås rekryteringsläget i våra stora företag.
En del frågor kunde vi lösa genom att ett antal kontakter knöts på plats och ställe.
Vi planerar en ny träff i februari för att gå vidare med att lösa en del som kom upp idag och även lyfta nya frågor såsom bostadssituationen för studenterna.

2008-12-01

Framtidskonvent i Sollentuna

Har varit på moderaternas framtidskonvent i Sollentuna i helgen. Några hundra moderater samlades för att ta ställning till 5 rapporter utarbetade av arbetsgrupper under det gågna året.
Vid ett sådant här konvent stöts och blöts de rapporter som tagits fram och ibland ändrar man rejält i texter så att de kanske får ett mer tydligt innehåll.

Vi som representerade Östergötland fick genom mitt inlägg i debatten, adderat en rad med text om nödvändigheten att se över lagstiftningen i samband med avknoppning av verksamhet från kommunen. Jag tog vidare upp frågan om att vara en attraktiv arbetsgivare och vad det måste innebära i att arbeta med både värdegrund men också genom att vi förbättrar villkoren vad gäller att vara anställd av kommunen. Varje anställd ska bli sedd, hörd och ha en möjlighet att utveckla sig. Ett eget utvecklingskonto kommer att tas fram av arbetsgruppen, vi får närmare se vad det kommer att betyda när vi har vår partistämma i Örebro i april 2009.

Bloggarkiv