2009-10-24

Hockeylogen fullbokad

Det ser ut som om hockeylogen nu är fullbokad med tjejer till den 26 november. Ni som bokat in er kommer få biljetter på posten nästa vecka!
Jag återkommer med en inbjudan till en match i vår , då tänker jag få bjuda in en grupp med män för att prata om trygghet (precis som vi nu ska göra tillsammans den 26 november).

Riksdagslistan för moderaterna

Riksdagslistan är nu spikad för moderaterna. Min egen placering blev en 9.e plats. Jag har accepterat min placering som nu och nu gäller en kommande valrörelse. Det som kan ändra på riksdagsvalet utöver den lista som spikas är om väljarna istället kryssar fram någon de vill ha.
Kom ihåg Europavalet där tre namn gick före listorna, Alf Svensson (kd), Marit Paulsen (fp) och Anna Maria Corazza Bildt (m).
Visst har ombuden en stor makt när man röstar fram sitt partis lista, men på valdagen har väljarna möjlighet att kryssa sina kandidater.

2009-10-23

Giuseppe Cocozza

Giuseppe Cocozza har blivit utnämnd till hedersmedborgare i vår vänort Guangzhou.
Guangzhou=Kanton, en stad som har ca 16 miljoner invånare och som ligger inte långt från Hong Kong men alltså på "fastlandsKina".
Giuseppe kallas också för Peppino och han har sedan 60-talet handlat med Kina i sin affärsrörelse. Utmärkelsen är förstsås en stor ära för honom och han ringde mig och berättade strålande glad om händelsen.
Själva cermonin ska äga rum den 26-27 november i Guangzhou.
Vi gratulerar förstås från hela Linköpings Kommun till vår nya kinesiska hedersmedborgare!

2009-10-22

Växjö

Växjö kommunledning är på besök i Linköping för att bekanta sig med hur vi planerar att utveckla Linköping och 4:e storstadsregionen.
Först ett besök på Tornet vid lunch idag och senare till Universitetet och Mjärdevi.
Växjö är liksom Linköping en snabbt växande kommun med ett universitet som också växer med nya studenter.
I Linköping verkar inflyttningen av studenter bli "all time high" i år, det pekar mot 2400 fler invånare mot 2008. En stor del av dem är studenter.

Bloggarkiv