2009-07-17

Matchen

Matchen gick i en källarlokal i Sporthallen. Naim kom in i ringen efter att först gjort entré i en svart kappa med huva, väldigt teatraliskt. Sedan slogs han och en tysk boxare under tre ronder. Det här var mitt första besök i en boxningslokal och stämningen var i början förtätad men övergick i den sista ronden till ett hejande och skrikande som inte fanns inledningsvis.
Eftersom det var en uppvisningsmatch korades ingen vinnare.
Men jag tycker det såg ut som att Naim vann!

Ambassadörerna


Så har de lämnat Linköping efter en fullspäckad dag av aktiviter. På morgonen samlades de 27 ambassadörerna för ett enskilt möte då de pratade om de arbetsformer som de jobbar under. Samtidigt åkte jag och deras ställföreträdare till Löfstad slott för en visning. Med på visningen var också fruarna, ja för de flesta ambassadörer är män. Idag finns det endast en kvinna som är ambassadör av de 27.
Efter besöket blev det en lunch på Stångs, lunchen bjöd Linköpings Kommun på. I mitt tal till gästerna fick jag tillfälle att påstå att Linköping är väl värt att inspireras av när det gäller hållbarhet, fjärrvärme och biogas. En av de avgörande punkterna under ordförandeskapshalvåret är ju långsiktig klimatpolitik och hållbarhet. Ambassadörerna förundras av att Linköpingsborna inte behöver några påtryckningsmedel för att ansluta sig till fjärrvärme!
Efter lunchen ett besök på Saab med flyguppvisning och sedan Åke Svensson med medarbetare som berättade om Saabs nya områden som håller på att utvecklas. Clean Sky är ett av dem.


Därefter for alla till Vadstena för att ikväll lyssna på opera och sedan övernatta på Klosterhotellet.
Vi kan vara stolta och nöjda med vår insats till besöket. Jag är övertygad om att de förstår att Linköping är en ort som inte ligger på latsidan när det gäller miljö och klimat frågorna. Vi har också arbetat med att informera Linköpingsborna under många år, det är inte minst viktigt att EU snappar upp ett vinnande koncept när det gäller påverkansarbetet. Ska EU nå framgång och inte bara inom Europa så måste man också med framgång kunna driva kampanjer som prövats tidigare. Linköpings Agenda-21 program är ett sådant exempel.

2009-07-16

Naim fick Linköpingsskål

Linköpingsboxaren Naim Terbunja och jag träffades idag då jag från Linköpings Kommun överlämnade en "Linköpingsskål". (Skålen är framtagen av Treport Design, Gamla Linköping, och har ett ett ingraverat mönster som föreställer stadsplanen vid Domkyrkan , slottet och stadshuset.)
Vi fortsatte med en lunch då Naim berättade om sina framtida planer och att han imorgon uppvisningsboxas i Sporthallen.
Jag kommer försöka hinna med att se Naim, men är faktiskt lite rädd att jag ska sitta och blunda när han boxas. Har inte sett en match live förut och nu när jag känner Naim så kanske jag blir skraj om han blir påbultad för mycket.
Naim är en mycket god representant för sin sportsgren och jag är glad att jag fått träffa honom, nu för andra gången.
Snart har vi inga gåvor kvar här i Stadshuset att ge bort till honom, nästa gång han tar en seger av större dignitet får vi ordna något extra.

2009-07-15

Sundborn

Besökte Sundborn för att se utställningen av Karin Larsson textilier. Jag kan rekommendera att se hennes mönster och textilier som fyllde Carl och Karins gemensamma hem. Bra och riktigt att hon fått sin rättmätiga plats i historien. Karins mönster är till och med riktigt vågade än idag.

Bloggarkiv