2013-09-14

European Cities Against Drugs

Borgmästaren i anti drog-satsning

LINKÖPING 13 sep 11:29, uppdaterad 13 sep 12:01
Linköpings borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt (M) har blivit invald som styrelseledamot i European Cities Against Drugs (ECAD).
Organisationen jobbar med att hitta nya metoder mot narkotikaanvändning i samhället och att stoppa legalisering av droger.

– Att Linköping kan delta är viktigt och betydelsefullt. Vi ska fortsätta jobba med förebyggande åtgärder som gör att människor, i mindre utsträckning hamnar i drogmissbruk, säger Ann-Cathrine Hjerdt i ett pressmeddelande.

– Ungdomar är väldigt påverkbara och kan lätt hamna i svårigheter som leder till drogmissbruk. Därför är det viktigt att vi på olika sätt bygger skyddsnät så vi minskar andelen ungdomar som hamnar i riskzonen för narkotika, fortsätter hon.

Drygt 40 kommuner är anslutna till ECAD i Sverige och runt 30 länder ingår i det europeiska samarbetet.
Dela och kommentera
Borgmästaren i anti drog-satsning



Källa : CORREN.SE


2013-09-11

ECAD Årsmöte 2013

Imorgon torsdag och fredag är Linköpings Kommun värd för European Cities Against Drugs. Vi håller årsmöte och har två dagars program med forskare och polis på plats. Vi är emot legalisering men en del länder och delstater diskuterar på allvar att legalisera marijuana. Nedan är en bild på en rapport som kommit i ämnet.



ECAD is Europe's leading organization promoting a drug free Europe and representing
millions
of European citizens. Drug dealing and drug abuse cause enormous
problems in Europe.
Nations and their citizens are affected by the consequences
of drug abuse.
ECAD member cities work to develop initiatives and efforts
against drug abuse
supporting the United Nations Conventions which oppose
legalization
and promote policies to eradicate drug abuse worldwide.

Has your city joined ECAD?


Så här beskriver ECAD sig på hemsidan, gå in och läs mer där om verksamheten! 251 kommuner i 30 länder är medlemmar i ECAD.

Schweiz och Brasilien

Schweiz och Brasilien , två länder som tänker sig Gripen som ett alternativ för sina flygplansköp. Imorse kom det positiva beskedet att Schweizarna nu röstat ja i parlamentet. Ännu återstår en folkomröstning och vi kan
hoppas på det bästa.
Här är en bild av Brasiliens delegation som var på besök förra veckan. Senatorer och kongressledamöter reser just nu runt till de länder man funderar över som leverantörer. USA , Frankrike och Sverige är "heta".
Jag fick möjlighet att delta under dagens besök, här är brasilianarna
 när de ser Gripen i sin fulla kraft och uppvisning. Dagen innan hade de träffat Kungen och Drottningen, utrikesminister Carl Bildt samt försvarminister Karin Enström.

Bloggarkiv