2008-09-12

Ungdomsdialog

Linköping deltar i ett försök med Ungdomsdialog som startar i slutet av september. Vi ska försöka få ungdomar att svara på frågor med hjälp av ny teknik. Jag menar att svaren är användbara för oss politiker när vi ska planera. Liksom vi idag har handikappråd och äldreråd måse vi kunna ta emot åsikter av ungdomar. Våra studenter måste också bilda en egen remissinstans i framtiden. Idag ingår man tillsammans med ledningen av universitetet vid remissvar.

USA Southern Territorial Songsters

Frälsningsarmén fick besök av sångare från 15 stater i södra USA härom kvällen. De far land och rike runt i Sverige och Norge för att träffa andra Frälsningsarméer.
Sedan slutet av 1800-talet har Frälsningsarmens insatser hjälpt många nödställda runt om i världen.
Armén föddes ursprungligen i London, England och än idag rapporterar man om sitt arbete till London.
Linköping har en egen ungdomskör i Frälsningsarmén, jag önskar fler kunde få se och höra deras enorma sångarglädje, den är oslagbar i styrka och övertygelse. Liknar inget jag sett eller hört innan.

2008-09-11

Möte med studentkårerna

Under mitt möte med studenterna i veckan framkom att man önskar sig en tätare kontakt med kommunen allför att kunna lyfta frågor om barnomsorg för studerande föräldrar till hur man kan tillförsäkra studenterna en bostad när terminerna drar igång.
De tre studentkårerna var nöjda med årets Kalasmottagning men vill se en starkare inriktning från kommunen att vara just den studentstad som alla sökande helst skulle vilja hamna i.
Nästa möte med studenterna ska ske den 27:e november.

2008-09-09

Företagarna

Vid mitt besök hos Företagarna i Linköping framkom att man ser mycket positivt på att satsa på lärlingar. Att ungdomar ska kunna arbeta några dagar i veckan och samtidigt arbeta är förmodligen ett av sätten att komma över skoltrötthet och det faktum att alla inte vill läsa vidare. Så långt var alla överens. Att vara företagare ställer förstås då vissa krav på att man måste ägna sig åt eleven och att mycket tid kan åtgå till att sysselsätta eleven. Det här skiljer sig inte från annan nyanställning. Systemet i sig och att många nya frågor dyker upp gör att Företagarna gärna önskar sig stöd från kommunen då man kan ha frågor om lärlingar och deras anställningsförhållanden.

2008-09-08

Mer pengar

under dagen kom besked om att kommunerna få sänkta arbetsgivaravgifter. Ett glädjande besked som vi ska ta tillvara på och göra det bästa av.

Bloggarkiv