2008-12-29

Inbokningar

Så här års hör många av sig för att boka in mig inför kommande säsongs programpunkter i föreningar och andra sammanslutningar. Det är under rubriken "Att vara borgmästare" som förfrågningarna oftast rör sig.
Så här efter ett par år är det förstås så att jag bättre vet hur det verkligen är. Första halvåret var det lite mer "på känn" som jag fick beskriva uppdraget.
Nu kan jag mer berätta om vilka fördelar och vilka nackdelar som finns. Hur det är att vara kvinna i politiken, vad jag tänker inför framtiden, vilken politik jag tänker driva under 2009 osv.Det ska bli roligt att träffa alla de som vill höra på.

Jag har ju föresatt mig att använda bloggen för att berätta om vad en politiker gör. Det har jag gjort nu under 1 års tid.
Vad beträffar bloggen kommer den under 2009 att bli betydligt mer politiskt färgad, det är dags för mig att ta nästa steg och använda bloggens forum på ännu ett sätt.

2008-12-28

Fredriks Jultal

Statsministerns jultal innheöll till stor del en diskussion om den ökande brottsligheten och vad som kan göras för att motverka brott i framtiden.

I Linköping kommer snart en överenskommelse att skrivas under mellan polis och kommun som har till syfte att begränsa ungdomars inträde i brottslighet. Det har redan påbörjats ett arbete föra att både kommun och polis ska ha samma ingångsbild av läget, men snart kommer vi alltså också att formalisera det hela.

Det är en god början på något som måste ske, våra ungdomar är mer värda än att skaffa sig ett liv som inte leder någonstans - mer än till ökat utanförskap.Jag ser fram mot att blicka in i ungdomspaketet som helhet.

Våra närpoliser som garanterar lokalkännedom. En del poliser menar trots det att kvarterspoliserna var de som verkligen kunde sina områden och att det är till kvarterspoliser man borde tillbaka till. Hur än polisen väljer att formera sina led - vet jag och många med mig att målet måste vara att så snabbt som möjligt ta tag i ungdomar som kommer snett. Vi i kommunerna måste vara tydliga och delta i arbetet. Att utreda det som händer - även om man är under 15 år ska vara ett krav. Brottsoffren-ofta andra ungdomar, måste känna av att vuxna bryr sig.

Bloggarkiv