2012-05-14

Europen Cities Against Drugs

Förra veckan hölls ett större möte på Irland där Linköping deltog som en av medelmsstäderna i ECAD (265 st)  i 30 länder. Riktigt så många städer deltog inte men väl 130 personer var närvarande . Droger som sprider sig över Europa har blivit en växande del av polisens arbete, men också för kommunerna.
På konferensen deltog flera forskare med sina resultat, dels inom förebyggande arbete i och inom olika behandlingsmetoder , där var också poliser med resultat från arbete med ungdomar i ett spännande angreppssätt på drogfrågan. Man arbetar med ungdomarna och ger dem information utifrån ett miljöprespektiv.  Regnskogen och djuren är extremt utsatta vid tillverkning av droger.
De skotska poliser som deltog berättade att det går åt 4 squaremeters till att sniffa "en lina".
  
Jag läser också  i det nyhetsbrev som ges ut av ECAD att ungdomar prövar i allt högre grad på Cannabis. Tron på att Cannabis ökar drogberoende har ofta negligerats men ny forskning visar på att holländare alltmer ,och främst dem som prövat på drogen i unga år,  söker vård för cannabisrelaterade problem. Här är ett starkt bevis på att en legalisering av drogen inte är den svenska vägen att gå.

Bloggarkiv