2009-02-12

Träff med Facksam

De samlade fackföreningarna inom kommunen kallar sig Facksam. Störst representation har lärarna som har två fackförbund att välja på., Kommunal och SKTF samt Akademikerna är de andra som är representerade.
Jag och Paul Lindvall träffade hela gruppen idag på förmiddagen och fick då tillfälle att berätta om bokslutet 2008 och budgeten 2009. Som alltid blir det stora diskussioner om verksamhet kontra resurser (ek. utrymmet). Det finns skäl att göra avvägningar mellan de här två storheterna och kommunen som till största delen tar in sina inkomster via statsbidrag och skatter har förstås sina begränsningar.
Vi ska ses igen om några veckor för att fortsätta vår informella dialog.
Att facket finns med i diskussionen för att vi ska kunna bedriva en god verksamhet ser jag som nödvändigt. Vårt mål är att bli den mest attraktiva arbetsgivaren i regionen och det kräver en mängd avvägningar och insatser men också bortprioriteringar av det som inte ger de effekter som vi önskar.

2009-02-11

Riksdagsledamot Andreas Norlén

Andreas besökte oss i Linköping för att få en bild av våra aktuella frågor i Linköping och få veta lite om framtiden. Vi skickade med honom några frågor till riksdagen bl.a. om det "bullerlock" som ligger över Linköping och som lägger en kall hand på mycket av nybyggnation.
Det är inte rimligt att det buller som flyget då och då utsätter oss för, ska kunna förhindra en utbyggnad av Linköping. Idag tillmäter man den högsta bullernivån att bilda tak, och det är klart, flygbullret låter högst, men sker ju inte så ofta.
Det är då värre med buller som stör oss människor timme ut och timme in och så är inte fallet med flygbuller.

2009-02-10

Arkitekt från SEB

Vid besöket idag i Wallenbergska våningen deltog den arkitekt som ritat och lagt förslag till hur våningen ska kunna användas och inredas. Här är Nils Nilsson på bild i en ännu så länge tom våning men med nya tapeter och nymålade väggar. Det visade sig att Nils är född i Östergötland men arbetar idag i Stockholm för SEB.
I gömmorna hos banken finns en hel del möbler som nu kan komma till användning här i Linköping.

Faton och Johnny och Maria

Grattis Faton till din tredje plats i Correns omröstning om Årets Linköpingsbo 2008.
Du är en värdig mottagare av priset och jag vill önska dig lycka till i livet med vad som än står för dörren. Jag vet att du har dina funderingar inför framtiden och står inför flera val. Snart är din tid som ungdomsombud slut här i kommunen och du kommer hitta nya vägar framåt.

Naturligtvis ska vi inte glömma förstapristagaren och kommunen kommer förstås uppvakta
Johnny Ludvigsson som genom alla år ihärdigt slagits och värnat om sina skyddslingar, de diabetssjuka barnen.
Hans insatser kan nog inte belönas och det är roligt att även Linköpingsborna tagit honom till sitt hjärta.
Andrapristagaren är Maria Käll som arbetar på Östgötagatans servicehus att Maria få andrapriset betyder förmodligen inte annat än att Maria är en av de bästa att måna om sina hyresgäster och vårdtagare.
Maria kommer att uppvaktats av Jan-Willy Andersson som är kommunalrådet med ansvar för äldrefrågor.
Nu undrar ni kanske varför jag blandar bort ordningen på pristagarna här i min blogg. Det beror på att Faton är den jag känner allra bäst och han har arbetat här i Stadshuset under hela sin anställning här i kommunen. Han är också bland de yngsta av våra medarbetare i kommunen, och jag känner mig extra stolt just över att vi har en så god förebild här i vårt eget Stadshus. http://www.ungdomsombud.blogspot.com/

Bloggarkiv