2008-05-30

Warszawa

Under veckan som gått har jag varit i Warszawa för ett internationellt seminarium om hur vi i kommunerna bäst kan förebygga droger och användning av droger i unga åldrar. Det visar sig enligt de undersökningar som görs att startar man inte med droger, rökning eller alkohol före 18 års ålder, kan man hantera alla dessa olika stimuli på ett bättre sätt än de som startar tidigt.

Särskilt Cannabis är oerhört svårt att rehbilitera då psykiska problem följer som ett brev på posten. Ängslan, rädsla m.m är sådant som drabbar den som nyttjar cannabis.

Tidiga insatser och alternativa sysselsättningar för ungdomar är troligtvis den bästa metoden att förebygga på. Alternativet är långa behandlingskurer som inte alltid är de lättaste att genomföra. Hjärnan växer ända till över 22 år ålder, alltså bör plattformen (hjärnan) för de ungas utveckling hållas så fri som möjligt från regelbundenhet i "drogkonsumtion".
Polisen gör bäst i att jaga de som förser ungdomar med droger, alltså ta fast langarna innan de hunnit sälja .

2008-05-26

Kanaldagen i Berg

Massor av folk på kanaldagen,men få som cyklade, endast 20 personer deltog i utlottningen av den cykelväska som utlovades. Vinnaren blev dock glad och nöjd!
Barncancerstiftelsen gör ett jättebra jobb och drar varje år ihop många utställare, det är verkligen till fördel för Linköping och förstås för stiftelsens syfte.

Bloggarkiv