2011-06-07

Vattenkriget en succé

Fantastiskt för Linköping, nu kommer vi med i Guiness rekordbok. Helblöta och glada möttes Linköpingsungdomarna i dag vid Kungsträdgården för ett jättekalas.( Förresten var det flera tillresta från andra städer i Sverige också) Våra ungdomsombud Sara och Reija har hittat på just det här evenemanget, en galen idé men jättehärlig. Tack båda plus Johan m.fl.
(på bilden, en vattenmolekyl)

2011-06-06

Nationaldagen 6 juni 2011

Idag firar vi Nationaldagen på Valla. Valla som donerades av Henrik Westman till Linköping för att vi skulle ha ett område till rekreation och vila. Vilken god tanke och gärning! Idag håller landshövdningen tal och flaggor delas ut till de som önskat sig sådana, både privatpersoner och föreningar får flaggor.
Bordsflagga får den som just blivit svensk medborgare. Den här traditionen har nu blivit 4 år gammal i Linköping. Samma sak görs i Norrköping och säkert på flera andra platser i länet.
Nu hänger vi upp vår lilla svenska flagga på förrådshuset här på tomten och ska sedan äta en typiskt svensk frukost med ägg, kaviar och knäckebröd. Jordgubbarna får vänta till kvällen. Härliga svenska morgon och nationaldag!

Bloggarkiv