2012-02-11

Tårtkalaset på Hjulsbroskolan i klass 5 B

Klass 5 b fick smaka på tårta som ett härligt firande av sin andraplats i länsfinalen "Vi i femman".
Klassen passade också på att sända en lycka till hälsning till Victoriaskolan i Norrköping , alltså de som vann länsfinalen i Ösgtergötland. Det är sportsmannaskap , eller hur!

2012-02-10

DJ-repa

Igår besökte jag en sk. DJ-repa, det kan man ju fundera över vad det är. Som tur är så hade jag fått en inbjudan från Johan Johansson som håller i "repan". Det handlar om ungdomar med ett brinnande intresse för musik och för att bli bra DJ:s (förr sa man discjockeys, vet inte om man längre uttalar hela ordet).
Den här verksamheten pågår en gång i veckan på "Skylten", det fantastiska musikhus som ligger i området vid Järnvägsstationen- Värmeverket här i Linköping.
Det var så bra att få träffa de här intresserade ungdomarna och höra vad det vill göra och hur de kan utveckla sitt intresse och bli bättre på vad de kan tillföra musikkonsten. För det är en konst att få låtarna att saxas in i varandra utan att avbryta musiken emellan. Att få takten i den ena låten att inte bryta takten i nästa låt.
Flera ungdomar kom till träffen,det var både tjejer och killar , jag märkte också hur de stöttade varandra till att lyckas. Det här är en stor bransch inom musikområdet och även ett yrke i förlängningen.
DJ-repa på Skylten

2012-02-08

Vi i femman - Hjulsbroskolan klass 5b

Klass 5b på Hjulsbroskolan tog en andraplats i länsfinalen av " Vi i femman" igår. Mycket bra och inspirerande för alla som följer tävlingarna, både för ung och gammal. Det är värt att fira förstås - en tårta översändes från Stadshuset till klassen - eller om de hellre vill ha något mer nyttigt till livs så går det förstås att ordna!

2012-02-07

Semantik och Våld

Andreas Norlén och Ewa Thalén har skrivit en rapport från ett projekt Moderaterna har haft för att utveckla politiken när det gäller mäns våld mot kvinnor och annat våld i nära relationer.
Jag har inte hunnit läsa hela rapporten utan skrev alldeles nyss ut , jag ser vid en snabb titt att de båda hittat en mängd bra förbättringsåtgärder och har många kloka förslag, det ska bli intressant att läsa den. En sak ser jag i inledningen som jag gärna vill kommentera och det är resonemanget om hur man vill benämna våldet. 
Författarna tycker att "relationsvåld" som begrepp är det allra bästa att använda eftersom att våld förekommer även av kvinnor mot män och även i homosexuella relationer. Jag håller inte med, man riskerar att inte se det verkliga dominerande problemet. Varför ska inte vi se det som  problemet i stort handlar om? Varför ska de kvinnor som får sätta livet till inte ses som de offer de varit för en mans våld.
Jag tycker ingången är bra, rapportens rubrik bör stå kvar så att man verkligen förstår vari det stora problemet ligger.
Sedan ser jag att de konkreta förslagen i rapporten, vid en snabb överblick, verkar vara väldigt genomtänkta och angelägna. Så jag ber, dribbla inte bort fokus, semantiken är viktig.    
http://www.moderat.se/web/Rapport_om_vald_i_nara_relationer.aspxhttp://www.moderat.se/web/Rapport_om_vald_i_nara_relationer.aspx

2012-02-06

Bris rapporten

Imorgon , tisdag , släpps Bris rapport i Stadshuset. En intressant rapport som jag gärna tar del av. hoppas den ska kunna ge ledtrådar och info om vad barnen mest tar upp som problem och var kommunen skulle kunna stötta upp mer än idag.

Bloggarkiv