2008-10-15

Provval inför Europaparlamentet

Moderaterna genomför nu sitt provval till Europaparlamentet. Det innebär att medlemmar i moderaterna nu röstar fram sina företrädare till Europaparlamentet. Jag är en av de 51 som kandiderar. Chansen att komma i toppen är ganska begränsad. De som redan sitter i parlamentet har naturligtvis största chansen att sitta kvar då det är förhållandevis kända personer inom partiet. Jag hoppas att vi kan komplettera rikslistan som blir resultatet av den omröstningen med en regional lista, det skulle innebära att man i varje region, exvis Östergötland, skulle kunna ha en chans att aktivt arbeta för att få än fler röster och på så sätt kunna ge toppnamnen en match.

Information till nyanställda

60 nyanställda i Linköpings kommun träffades idag för att få information om vad det innebär att vara anställd i Linköpings kommun. Genomgången syftar till att alla ska få samma plattform att stå på när man kommer som ny till kommunen.
Linköpings Kommun är kommunen största arbetsgivare och har ca. 7.800 anställda.
Som arbetsgivare arbetar vi ständigt med att ge våra anställda verktyg och möjligheter att föverkliga sig i sina olika roller. Välfärdsbyggandet som kommunen står för bl.a. med barnomosorg, skola, äldreomsorg och stadsplanering är arbeten som tryggar det demokratiska sanmhällets fortlevnad. Att delta i välfärdsarbetet är utmanande och stimulerande, och det gäller också att samla sig kring en gemensam värdegrund för att få stabilitet och stolthet i uppdraget.

2008-10-12

Spex med SHTs spexensemble

Idag, söndag, klockan 16.00 premiärvisades spexet Marie Antoinette på Forumteatern i Linköping.
Ett osedvanligt spex med idel sjönsjungande spexare. Spexet sattes upp för första gången 1945 i Lund och har även spelats tidigare i Linköping.
Det är väl värt att se eftersom att man sjunger sig igenom hela repertoaren. Drottning Marie Antoinette är mycket sevärd, liksom kungen Ludvig XVI är "hörvärd" (bra röst).
Undertecknad kallades upp på scenen och fick en medalj, varför vet jag egentligen inte och jag undrar om spexarna egentligen själva vet varför de delade ut den, men nu kan jag sätta upp den tillsammans med medaljen från TjejVättern och Blodomloppet. Det blir snyggt.

Bloggarkiv