2012-03-27

Under dagens Kommunfullmäktige fungerade vår tekniska utrustning dåligt. Det är förstås inte bra men vi har många nya funktioner som jag inte vill vara utan numera. Dels kan alla ledamöter se hur många som står i tur på ett inlägg, dels vilka dessa är och hur lång tid som är kvar av talartiden. Det här gäller när det fungerar alltså, men idag gick signalerna i några sladdar förmodligen inte som de ska.
Dagens redovisning av uppfyllelsen av uppdraget som kommunens bolag ska efterleva har idag presenterats för kommunfullmäktiges ledamöter. Vi har också debatterat ägardirektiven till bolagen, tråkigt kanske någon tycker men oh så viktigt för vilken kvalite vi samtidigt kan kräva att få tillbaka , vi som bor i Linköpings Kommun. Många Linköpingsbor tar emot och betalar för tjänster av kommunens bolag. Ägardirektiv ska aldrig vara för detaljerade men ibland blir man lite klåfingrig och vill reglera mer än man ska. Det gäller att hålla sig ifrån det och låta bolagen vara självständiga i sitt utförande.
Igår fick jag ett samtal från Eskilstuna från en partikollega som ville veta lite om hur bolagsstrukturen ser ut i Linköping.
Mitt svar är att vi numera har sålt av sådan verksamhet som annan utförare lika bra kan klara av att göra men att Linköping fortfarande utför en del verksamhet som vi än så länge inte anser att det finns en annan marknad för. Men förstås, det gäller att hålla sig uppdaterad och inte tro att marknaden aldrig uppstår utanför kommunen. Näringslivsorganisationerna håller ett vakande öga på oss och det är bra.

Bloggarkiv