2014-04-22

Brottsförebyggande

Idag kommer Kommunstyrelsen ta beslut om två tjänster som ska arbeta på ett projektbaserat sätt under 1 år framåt. Det handlar om två personer som ska jobba brottsförebyggande, det ska ske på ett sätt som går ut på att befinna sig som brobyggare till ungdomar, ett arbete som också inriktas på att fungera som kontakt till de som har en kriminell identitet och/eller har lagförts för brott.
Ytterligare finansiering för kommande år tas i den budget som presenteras för 2015 - 2016.

Tack Naim

I Påskhelgen besökte Naim Terbunja Allaktivitetshuset i Skäggetorp. Jag vill rikta ett stort tack till Naim så här offentligt. Naim, du är en stor förebild för många och din insats och föreläsning för ungdomarna i Skäggetorp var och är på sikt både ideskapande och drivande. Man kan aldrig veta vad som sätter igång drivkraften hos en människa. Ibland klarar man det på egen hand men ibland finner man ideer och ett skapande av det självförtroende varje människa behöver när man lyssnar på någon som har tagit en lång väg för att nå ett mål.
Naim, du är alltid välkommen tillbaka!


2014-04-21

Alla dessa dagar i Linköping

Alla dessa dagar i Linköping


Veckan , som börjar med en tisdag,  startar med vårt Kommunstyrelsemöte, hela dagen upptas av förberedande möte inom Alliansen och till sist också själva styrelsemötet.

Onsdagen, en kort träff med företrädare för gymnasieskolor i Linköping. Det är tre skolor som deltar i ett projekt initierat av Raoul Wallenberg Academy. Tre kuber finns på plats i Linköping och kommer så småningom, när eleverna arbetat färdigt med dem, att ställas ut på något av Linköpings torg. Eftermiddagen kallar vi 100-dagen, fullmäktiges ledamöter går då ut och besöker Linköpings företag. Vi tar med en påse bullar eller frukt kanske? och besöker så många företag vi hinner. Vi kommer med frågor och får svar och vice versa. Det här har vi prövat nu, flera år i rad och det är framgångsrikt. Kvällen ägnas åt Dialog, vårt interreligiösa och interkulturella nätverk som bildats för att underlätta integrationen i Linköping.

Torsdagen blir särskilt speciell, då kommer företrädare från Arbetsdepartementet/Integrationsminister Ullenhags personal och jag att presentera "Vitboken om övergrepp mot romer under 1900-talet" vid två tillfällen.
Vid den första tidpunkten kommer företrädare för romerna själva, ledande politker , företrädare för länsstyrelse och tjänstemän från Integrationsministerns kansli vara närvarande. Senare på kvällen är en bredare representation inbjuden att delta.

Fredag, jag träffar Gudrun, en Linköpingskvinna som stämt möte med mig och vill ge mig ett tips, jag blir nyfiken och vill gärna lyssna.

Lördag, valupptakt.




Bloggarkiv