2013-04-22

Stort intresse av att bygga i framtida Vallastaden

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/linkoping/pressrelease/view/stort-intresse-foer-att-bygga-i-framtida-vallastaden-i-linkoeping-858350

Intresset är stort inför Linköpings Bo 2016, se länken ovan och ansvarigt kommunalråds kommentar nedan.
Kommunen fick in 19 anbud på tillsammans mer än 600 lägenheter för att bygga bostäder i Linköpings nyaste bostadsområde Vallastaden i västra Valla.
– Intresset är ännu större än vi trodde, säger kommunalråd Muharrem Demirok (C).

Sverige utan luftförsvar

Läser i Svenska Dagbladet och hör på radion om vårt bristfälliga luftförsvar under påskhelgen.
Meddelandet lyser inte upp tidigare diskussionen om försvarsförmågan utan ger ytterligare underlag för att se över hela försvarsbudgeten och hur sammansättningen av eget försvar och samarbete med andra länder fungerar. Jag vet att samarbetet med NATO är regelbundet och att övningar genomförs på olika sätt. Mitt eget parti driver inte frågan om medlemskap i NATO , folkpartiet är tydligare på den punkten och det är  något jag själv välkomnar som en nödvändig diskussion att föra.
Europasamarbetet (EU) har format samarbetsområden, bl. a kring insatsstyrkor i konflikthärdar, men för att utveckla det vardagliga arbetet verkar det inte vara tillräckligt. Är ett medlemskap i NATO svaret på påskens händelse och för att garantera att luftrummet bevakas?



EURCOM

Idag kommer ungefär 40 personer från Holland, Tyskland , Grekland, Belgien och Danmark till Linköpings stadshus. De är här för att följa det svenska utbildningssystemet inom hälso- och omsorgsområdet. Eurocom är ett europeiskt projekt finansierat med EU-medel och värd i Linköping är Birgittskolan. Besöket i Stadshuset ska informera gruppen om Linköping men också om vår politiska organisation.

Bloggarkiv