2009-05-08

Europadagen den 9 maj

Imorgon firar vi Europadagen i Linköping med vajande EU-flaggor på gator och våra torg.
Ljungstedtska skolan kommmer att finnas på Trädgårdstoget tillsammans med Universitet och kommunföreträdare för att tala om Europadagen och Europafrågor.

Dagen blir också ett startskott för valkampanjen inför EU-valet den 7 juni. Det gäller alla partier förstås. Från och med nu kommer du möta mig och andra kandidater i ditt köpcentrum , på din gata, på torgen eller på stranden när vi nu startar vår kampanj. Allt för att få så många att gå och rösta som möjligt. Ju fler svenskar som röstar ju större påverkan får vi på gemensamma Europafrågor.
Du kan också förtidsrösta på alla våra bibliotek från den 20 maj. Ditt röstkort kommer i din brevlåda!

2009-05-06

Arbetsgivarforum

Idag sitter flera hundra pesoner i Vara konserthus för att samla sig kring arbetsgivarfrågor. Just nu är frågan om hur man ska marknadsföra sig som kommun och landsting uppe. Living the brand, var ditt varumärke, lev ditt varumärke, är budskapet.
Det gör våra anställda varje dag faktiskt, men förmodligen tänker de inte på det. Sedan gäller det förstås hur man representerar sitt företag. Kommunsektorn har ett förhållandevis lågt popularitetsindex då det finns en hel del förutfattade meningar om hur det är att arbeta inom landsting och kommun.
Visst har vi mycket att göra framför oss, jag menar att det inte bara handlar om varumärket, först måste vi göra en mental resa tillsammans. Alla, jag menar alla, både politker och anställda som arbetar inom offentlig sektor, vi måste lyfta oss själva och se allt det som är bra och våga vara stolta för det. Det finns hur många intressanta yrken och arbeten som helst inom offentlig sektor.

Bloggarkiv