2010-07-17

EU.s lagutrymme på nätet

En fin nyhet för alla som vill veta vad som gäller inom EU när det gäller våra gemensamma lagar. http://www.regeringen.se/sb/d/13352/a/149833

2010-07-16

Fortsatta satsningar på trygghet

I Linköping finns ett pågående arbete mellan skola, socialtjänst och polis när det gäller unga. Likaså har allianspartierna startat ett arbete med att engagera föreningar i att nattvandra. Under hösten och under kommande mandatperiod kommer vi jobba vidare och stötta trygghetsfrågorna både inom vår egen verksamhet men också med de utförare som arbetar parallellt med kommunen. Nattvandrarna har redan framfört ideer om att starta "skymningsvärdar". Bakgrunden är att många äldre känner oro för att vistas ute under höst- och vintermånadernas mörka eftermiddagar och kvällar. Oron finns där befogad eller inte.
Kommunen och polisen måste också bli bättre på att föra statistik vidare till äldreorganisationer där man kan se hur brottsstatistiken egentligen ser ut.
vi får inte nöja oss med att bara se tdiningarnas löpsedalar utan verkligen borra oss in i vilka brott som sker.
Tjejouren, kvinnojouren mansjouren BRIS mfl organsiationer förtjänar också ett fördjupat fortsatt samarbete.
Det allra viktigaste är förstås att jobba förebyggande, mitt parti, moderaterna, kommer att verka för ett värdegrundsarbete med ungdomar. Det är något som jag känner brister starkt i vårt samhälle. Bristande respekt för varandra och mobbning är tecken på att värdegrunden länge förbisetts. Vilket samhälle vill vi se, vilka spelregler och uppföranderegeler ska vi ha mot varandra.
Vi får aldrig någon jämställdhet , jämlikhet eller mångfald om vi inte satsar och genomgripande diskuterar varje människas, mänskliga rättigheter.
Trygghet är ett vitt begrepp och spänner över många olika områden. Med allianspartierna vid rodret kommer Linköpingsborna att tillförsäkras fortsatta satsningar och fokus på trygghetsfrågorna.

2010-07-12

45 miljoner till Linköping

Regeringen satsar ca 45 miljoner till vår kommun för åren 2011-2014. Satsningen ska främst gå till grundskolan, lärare och lärlingar.
Lärares fortbildning, utökad undervisningstid i matematik i grundskolan, ett utbyggt lärlingssystem i gymnasiet och på komvux samt införande av betyg från årskurs 6.
Även yrkesvux för läsåret 2010/2011.

Totalt innebär satsningen 9,2 miljarder kronor till kommunsektorn, välfärden, skolan och utbildningssystemet 2010-2014

Ett Sverige som ska konkurrera i en alltmer tuffare värld måste ha ett utbildningsväsende som satsar på barn och ungdomar, så har det alltid varit men trenden att vi i Sverige nu halkar efter i kunskapsnivå är mer påtaglig nu än tidigare. En bra satsning men alldeles alldeles nödvändig.

Ännu en gång...

Ännu en gång känner man sig vilsen och vet inte vad som är sant eller inte sant. Jag tänker förstås på Littorin och hans avhopp.
Pratet går bland människor man känner och många hoppas på att jag och mina partikamrater ska ha ett svar, en sanning att komma med. Har han köpt sex eller inte?
Ja hur ska man veta, är det bara en illvillig smutskastningskampanj mot den annars så orädde Littorin eller är det så att han i sin skilsmässa ville känna sig ung och attraktiv? En man att räkna med även i fortsättningen, en man som inte ville känna sig lagd på hyllan?
Men sexköp är föbjudet ingen aktiv moderat eller någon annan politiker ska köpa sex. Dock har Geijerskandalen och misstankarna mot flera högt uppsatta politker har visat att ,jovisst kan det vara möjligt. Vid ett tillfälle använde en annan socialdemokrat sitt tjänstekreditkort för porrklubbsbesök.

Jag har funderat mycket på hur vi som politiker måste försöka vara förebilder för hur man ska leva sitt liv. Det är inte lätt och vi är precis som du och andra helt vanliga människor (även om tidningar och media ibland vill måla ut något annat).

Att vi som politker måste försöka leva så klokt vi kan sätter press på oss och så måste det vara. Men, vill jag ännu en gång betona, vi är bara vanliga människor.....

Bloggarkiv