2008-04-12

Irene Lindén slutar

Som representant för Linköpings Kommun avtackade jag igår fredag, min kollega, Kommunfullmäktiges ordförande i Norrköping, Irené Lindén. Irenés efterträdare heter Li Teske.

Till desserten sa hon, har inte vi setts?

Till desserten sa hon - Har inte vi setts vid trygghetsrådets möte i Skäggetorp? Jo, jag var där vid ett tillfälle för inte så länge sen. svarade jag.
Det visade sig att kvinnan bredvid mig på disputationsfesten var den person som på trygghetsrådets möte uppmanade fler att följa med om nätterna i Skäggetorp och nattvandra där.
Du vet fortsatte hon, barnen och ungdomarna är allas ansvar, så jag vill bidra med att vara en vuxen i Skäggetorp om nätterna, se till att ungdomarna kommer hem när natten är sen och så.
Kvinnan som var min bordsgranne heter Ingmarie och är 72 år! Jag häpnade vid hennes engagemang och starka övertygelse. Vad jag vet bor hon inte ens i Skäggetorp men har ändå valt att göra en insats där. Värt en nominering till årets Linköpingsbo vid nästa tillfälle.

2008-04-10

Guld kanske silver

Guld eller silver det är frågan?
Folkfest eller lite nedtonat firande? Hur det kommer se ut beror på medaljens valör vilket LHC själva påpekar. Ännu ett silver? Ja, då vill spelarna inte fira FÖR stort. Det måste vi respektera förstås, men om det blir guld................................!!!!

Kommunen kommer bjuda LHC:s spelare med fruar samt övriga företrädare på en middag antingen det blir guld eller silvermedalj till sist. Idag planerade vi hur vi vill företrädas från kommunen samt att vi också kommer bjuda företrädare för IFK Norrköping, Dolphins och LFC.

Östsvenska Handelskammarens årsmöte

Årsmötet avhölls på Corren, handelskammaren fick en ny ordförande, Ann Krumlinde och efterträdde Per Westerberg, som varit ordförande i 6 år.
Handelskammaren jobbar med regional utveckling, internationell handel samt affärskunskap.
Alla företag som finns i Östergötland , Sörmaland eller Gotland kan bli medlemmar.
Årsavgiften bestäms efter antalet anställlda på företaget.

2008-04-09

City ART Link

City ART Link kommer i höst mellan 2-4 oktober att återuppstå igen. Formgivare och konstnärer, domkyrkan och kommunen är några deltagare i det nätverk som träffades imorse för att samla ihop kloka tankar för hur man bäst ska marknadsföra sig. Jag tror vi kommer få se många nya deltagare som anslutit sig när hösten är här. Målet är att skapa en mötesplats för att visa vad vi kan i Linköping av hantverk och formgivning.
En chans för Linköping att visa upp sin kreativa sida. Naturligtvis vill jag bidra med stöd och intresse.

Besök på Barnahus

Barnahus är en gemensam angelägenhet för kommunen och landstinget. Här tar man emot barn som utsatts för brott i en nära relation. Trist nog behövs huset, förra året kom ca 110 barn hit för förhör. Barnet förhörs av polis och med målsägarbiträde, psykologer mfl i ett angränsande rum där man kan se samtalet via TV-skärm. Det innebär att barnet slipper få så många frågor från flera vuxna om det trauma som barnet utsatts för. Den här metoden sponsras av drottning Silvia som är donator genom sitt Child-hood http://www.childhood.org/frame.aspx?lang=se . Det är barn som utsatts för sexuellt utnyttjande eller misshandel som kommer i fråga, i ålder ända upp till 18 år.

2008-04-08

Bandybanan blir kvar

Bandybanan blir kvar på sitt ordinarie ställe vid Cloetta Center. Att flytta banan och istället anlägga en ny fotbollsplan där, ansågs av fyra remissinstanser som högst olämpligt ur risksynpunkt, med tanke på inflygningssträckningen och ökade därtill folksamlingar. Alla partier ändrade sig efter det beskedet och förordar nu ett nybygge av fotbollsplanerna till ett läge nära parkeringen Papegojan.

Wallenbergvåningen

Idag beslutade Kommunstyrelsen om att godkänna förslaget till att bilda en förening tilsammans med Universitetet och intressenter för näringslivet. Föreningen kommer kallas Wallenbergska våningen.
Äntligen får vi i Linköpings kommun en representationsmöjlighet som innebär att man kan bjuda både interna och externa gäster i en avskild miljö, en sådan möjlighet har vi inte haft tidigare.
Inspirationskällan har varit André Oscar Wallenberg som föddes i den här våningen och aldrig glömde Linköping trots att han flyttade härifrån i unga år. Under sin levnad hann han med att bli sjöman, bankman, politiker, publicist och samhällsdebattör. Han kämpade bl.a. för kvinnans rätt till rösträtt!

2008-04-07

Julafton - Jazzafton

Jazzfestivalen är årets höjdpunkt och i år fick jag personligen träffa min favorit, Nisse Landgren. Han är faktiskt den enda idol jag har. Linköping kan skatta sig lyckligt, han kommer gärna tillbaka nästa år om han får frågan . Snälla styrelsen i Great Jazz Club, hör av er till Nisse inför nästa år!


http://www.nilslandgren.com/

2008-04-06

Luftaffärer

Jag har gjort luftaffärer och givit bort bomullslena brisar som blåser på borgmästarens borggård. Nu undrar ni säkert varför, jo LiThe Blås fyllde 35 år i lördags och hade dessförrinnan skrivit ett brev till mig där de bad om en present.
Nu ger man ju inte bort vad som helst, men det här kändes som en riktig blåsning........... eller vad tycks? Läs nedan mitt tal som också beskriver hur de fick en blockflöjt som ska användas som "bevandringspris" att utdelas på borgmästarborggården.


Lithe Blås´s bevandringspris

Blåsare, borgare, byrackor, bytingar, byråkrater, brudar, bruttor och brackor.

Borgmästaren brukar bestämma, bestämmer bestämt basnotornas befälhavare borde bisträckas borgmästarens bästa bevandringspris: blockflöjten.

Bestämmelser bör bestämmas.

Bevandringspriset bör belönas blåsare, borgare, byracka, byråkrat, brud, brutta, bracka boendes Borgmästarstaden.

Bevandringspriset börjar brukas befintlig blåsippemånad.

Bra Bevekelsegrunder bör borga bevandringsprisets bevarande.

Bevekelsegrunderna bör betänkas bland bevandringsprisjuryn bestående bara befälhavaren basnotorna , bredvid bas-tube-blåsarna.
Bland bevekelsegrunder bör befälhavaren basnotorna, bredvid bas-tube-blåsarna bättre bemärka bidrag befunna bondepraktikan bortom blåsippemånaden

Befunna bevekelsegrunder bland blåsare, borgare, byrackor, bytingar, byråkrater, brudar, bruttor, brackor bör belönas bland:

· Bevandrad blåsare
· Blåsare blåst betygsmässigt bra
· Blivit blåst

Blåsarnas Bevandringsprisceremoni:

blåsorkestern bör bruka borgmästarens borggård , blivande blåsippemånad, blåsandes bravurfanfar!

Borgare boendes Borgmästarstaden bör bjudas.

Borgmästaren befaller befälhavaren basnotorna, behålla blockflöjten bussäkert bland blåsinstrumenten
Bredvid blockflöjten bör blåsorkestern begåvas beständig borgmästargåva:
Brisar blåsandes borgmästarborggården blir bums blåsorkesterns
Borgmästaren bestämmer , blåsorkesterns bredvidgåva blir bomullslena brisar blåsandes Borgmästarborggården.


Befälhavaren bör börja berömma borgmästaren bums

Buktala?
Befälhavaren betyga borgmästare bra betyg?

Bloggarkiv