2010-09-18

Lördag och fortsatt kampanj

MUF


Moderata Studenter     kampanj med studenterna

Idag blir det trots ruskväder en fortsattkampanj. Moderaternas ungdomsförbund MUF och Moderata Studenter gör ett otroligt jobb och de är i farten nästan dygnet runt. De syns överallt och finns överallt.
De tror på ett Linköping och på ett Östergötland där politiken utgår från varje enskild människa. Frihetstanken och att göra egna val, inte styras, är det bärande. Vad kan väl vara mer viktigt i vår tid än att man själv kan vara med och påverka sitt liv.

2010-09-17

Tryggve utmärkelse

Årets HedersTryggve blev Gunilla Hjulin. Gunilla Hjulin hedras för sitt engagemang i trygghetsfrågor och sin entusiasm, det är så roligt att en tidigare medarbetare i Linköpings Kommun fått uppmärksamhet på det här sättet.
Grattis Gunilla!
Årets Tryggve blev Arrendegatans arbetsgrupp. Här är länken till deras hemsida, gruppen har  jobbat med trygghet och är också förebilder för ett gott grannskap.
Grattis!
http://web.comhem.se/u13212446/arrendegatan/

Om Årets Tryggve (klipp från Stångåstadens hemsida)
Stångåstaden tar trygghetsfrågor på största allvar och arbetar kontinuerligt med dessa. År 2001 instiftade vi Årets Tryggve med målet att uppmärksamma ideella insatser för trygghet i våra bostadsområden och samtidigt lyfta fram eldsjälarna som står bakom. I Tryggveakademin ingår förutom Stångåstaden även representanter för Polisen, Räddningstjänsten, Linköpings brottsförebyggande råd och Hyresgästföreningen.

Påsar på US

Nu är det några få timmar kvar, alla partier gör allt de kan för att synas. I går kväll var vi moderater på US för att dela ut lite frukt och dricka till skiftbytet vid 21.30. Många tog tacksamt emot påsen och vi fick flera som intygade sin borgerliga hållning. Naturligtvis fanns även en del andra åsikter också.
Men övervägande positiva. Jag vet att vi har mycket kvar att göra när det gäller de anställdas arbetsförhållanden, arbetstider och arbetsklimat. Men jag vet att vi är på rätt väg. Det som nu ska ske är att vi ska fortsätta arbeta på bred front med utgångspunkt från arbetstagaren. Vi ahr redan provat mentor-adept förhållanden och anställt trainee, jobbat med medarbetar- och chefsutveckling, lärarlyft och förskolelyft.
Jag har besökt flera arbetsplatser den senast tiden inom välfärdsområdet, likaså har mina partikamrater gjort samma ska runtom i landet. Och jag vill  forstätta sätta in sådana åtgärder för att skapa ännu bättre jobb inom det offentliga.
Målet är att alla ska vara stolta över sitt arbete och att alla ska känna att de inte stagnerat i sitt arbete.
Domkyrkan, en symbol och landmärke för Linköping
Några timmar kvar, jag vill verkligen se Alliansens partier få chansen att fortsätta sitt goda arbete med välfärden i Linköping.

2010-09-15

Skäggetorp i eftermiddag

Jag träffas idag i Skäggetorp Centrum utanför Medborgarkontoret för att svara på frågor inför valet.
Välkommen!
Från klockan 16.00 finns jag på plats.

2010-09-14

Ekdahl - en östgöte i Cloetta Center under största debatten någonsin

Som kommunalråd med demokratiansvar gick jag förstås till Cloetta Center idag för att lyssna till debatten mellan ungdomspartierna. Det var en riktigt bra debatt med 5.000 elever närvarande.
Ekdahl kände nog sig som hemma när östgötskan svävade i luften mest hela tiden, det var förstås bara ungdomspartiernas ordförande som talade andra tungomål.
Debatten inkluderade även Sverigedemokraternas företrädare och Piratpartiets, och båda fick lika mycket talartid som de andra partierna. Det var rätt grepp att ta med dem och inte försöka att ignorera de som vill utmana.
Träffade så några rektorer utanför hallen och fick veta att de även haft ungdomspartierna på skolorna.
Ryktet gick nämligen ett tag att partierna inte skulle få komma till skolorna, men jag fick alltså höra motsatsen idag.
Några partilogor
Det är så här vi ska göra även i fortsättningen, ta med alla ungdomar under ett utbildningspass där alla får se samtliga partier framträda.

Idag hålls två intressanta föreläsningar och diskussioner

Dels är det en diskussion och information till fastighetsägarna i Linköping som gäller tillgängligheten i fastigheter. Tillgänglighet för alla men förstås mest för dem som har en funktionsnedsättning och inte kan röra sig så bra.
Dels får gymnasieskolorna höra ungdomsförbunden i våra partier debattera i Cloetta Center.

2010-09-13

Unga tjejer otrygga

Läste i en av gratistidningarna som man kan ta på våra torg och gator att tre unga tjejer vill att Linköpings gator ska bli tryggare. Jag har idag försökt att nå tjejerna och hoppas få kontakt med dem.
Vi har prövat att ordna med nattvandrare sedan juni månad, antalet har alltså utökats sedan tidigare då nattvandrarna var betydligt färre.
Det är en åtgärd för att få Linköping tryggare och har tjejerna fler ideer så är jag väldigt nyfiken på vad de kan ha för förslag.
Vi ska göra Linköping tryggare! Det är jag envis med och tänker inte ge mig förrän vi känner oss fria att röra oss i våra bostadsområden och inne i city.
Polisens verksamhetsplan för 2011 ska snart skrivas och Linköpings kommun är en av remissinstanserna som får avge sitt yttrande. Här ska vi påtala det som många invånare vill se mer av. Fler poliser i bostadsområdena och poliser med områdesansvar.
http://www.politikerbloggen.se/2010/09/13/36688/

Sahlin omvände flest! Men Fredrik vann duellen säger man på politikerbloggen. Jag blir förbryllad över att någon som Mona Sahlin med sin förnedrande ton mot Fredrik kan vinna sympatier. Hon använder den fler gånger än tidigare och hon nu tar till allt som står till buds för att få uppmärksamhet. Ny idrottsminister, ja man undrar vad som kommer imorgon, kanske det vi allra mest befarar. Ohly som utrikesminister? Eller som justitieminister?
Sverige behöver en politik som håller ihop, och en ledare som inte använder sitt tonfall för att måla ut andra.
Mona Sahlin är inte ett föredöme för någon som vill verka statsmannalik.

Reinfeldt med flera statsråd och talespersoner för moderaterna

2010-09-12

Feg person? Vem?

Idag kallade Leif Pagrotsky kulturminister Lena Adelson Liljeroth för en feg person när de båda tillsammans med de andra 5 riksdagspartierna möttes i en radiodebatt på radions P1.
Visst är Leif Pagrotsky till växten liten, men att slå så under bältet på kulturministern visar att (S) argument mer och mer tryter för var dag som går. Jag hoppas vi blir förskonade för smutskastning under veckan som kommer.
Vi har olika politik, det borde en politker som Pagrotsky veta, att kalla Lena för feg är bara dumt av honom.
Inget annat än dumt och oförskämt.

Bloggarkiv