2010-08-28

Vi knackar dörr i valkampanjen

Idag har vi knackat dörr igen. Tillsammans med två unga studenter har jag knackat dörr i området kring Hagebyskolan i Linköping. För det mesta är folk trevliga, men ibland händer det att någon känns lite hård i tonen eller visar på annat sätt att vi inte är önskvärda. Jag vet att man mätt hur folk känner inför att bli "knackad på". Alla känner inte att det är helt okej att vi kommer och ringer på.
Men, menar jag, om man gillar oss eller inte är egentligen inte är egentligen inte så viktigt. Det viktigaste är att partierna syns på stan, knackar dörr eller ringer i telefonen till väljaren.
Det här ju grunden för vår demokrati, att jag som väljare får olika val att ta ställning till, att jag som partianknuten kan få föra mitt partis talan och ge väljaren en bild av våra visioner och löften.
Vi i moderaterna liksom många andra partier har valt att knacka dörr, mycket inspirerade av Barack Obama  och på det sätt som han genomförde sitt sensationella val och kom till att bli så stor som han trots allt fortfarande är.
Det är bakgrunden till dagens knackning, men det går inte att jämföra USA och Sverige och hur folket tar emot oss. Som tur är våra svenska väljare sansade och lyssnande, en bra förutsättning för att ta in information från mer än 7 partier.
Linköpingsbor, vi ses i dörren!

2010-08-27

Brunskogs arkiv

Idag överlämnar Lars Brunskog sitt och familjens ovärderliga arkiv av ritningar till Linköpings Kommun.
Under 100 års arkitektskapande har familjen Brunskog satt avtryck på stadens siluett och gestaltning.
Här är en av de första byggnationerna som Axel Brunskog ritade, vårt gamla vattentorn, numera ombyggt till bostäder.

170 osökta platser till Framtidslyftet

Vi har hittills endast fått ett 30 tal sökande till 200 platser inom Framtidslyftet. Framtidslyftet är ett projekt som Linköpings Kommun och Arbetsförmedlingen tillsammans satt i sjön.
Meningen är att ungdomar som är mellan 18-30 år och är inskrivna på Arbetsförmedlingen ska kunna få känna på praktisk yrkeserfarenhet. Men än så länge har vi alltså för få som sökt.
Så sätt igång och sök ni ungdomar som vill har en "fot" in på arbetsmarknaden. Vi behöver er här och vi vet att ni kommer behövas i framtiden hos oss inom kommunen!

2010-08-23

Valhallagatans stödboende

Idag gjorde jag ett besök på Valhallagatans stödboende för missbrukare, träffade personalen där tillsammans med Götgatans personal. Det var ett led i moderaternas besök i välfärdsanknutna verksamheter. Personalens problem och frågeställningar kommer sällan fram i ljuset, men idag fann jag ett tillfälle att få prata med ett tiotal anställda.
Jättehärliga människor som gillar andra människor, en förutsättning för att orka med sitt arbete där är att kunna förstå att klienterna ofta misslyckas och att det ännu en gång kan bli ytterligare misslyckande innan en positiv vändning kan ske.
Det här personalgruppen ska ha all heder av sitt långsiktiga arbete, men de betonar själva vikten av att inte låta ungdomar komma in i missbruk utan att tidigt fånga upp signaler om förändrat beteende och istället få ungdomarna att hitta andra vägar till meningsfullt liv. Missbruk leder ingenstans.
 

Bloggarkiv