2010-09-24

Bra med kryss

I både riksdagsval och kommunval fick jag bra med kryss.
Jag är nöjd förstås eftersom jag inte tagit någon strid om kryssen med våra förstanamn om kommunstyrelseordförandeposten. Kryssen har kommit ändå!
Jag tycker också att vi moderater nått en viss framgång i och med att det varit strid om posten som kommunstyrelsens ordförande. Trots allt har det satt fokus på den redan förda politken, väljarna har sagt att de gillar det som vi levererat tidigare och att de tror att vi kan ge dem mer av den varan.
Ännu är inte kartan lagd där vi ser vem som kommer få de olika posterna, posterna som måste finnas förtroendevalda till. Det får vi vänta på ett tag till.

2010-09-21

Så här 2.a dagen efter...........

Vi vann! en underbar känsla, vi vann här i Linköpig och tog flera mandat än tidigare. Det måste vara en erkänsla för den moderata politken både nationellt men också lokalt, och förstås det fina samarbetet inom Alliansen.
Vi ska vårda det förtroendet väl och fortsätta ge Linköpingsborna ett gott liv.

Nu följer förhandlingar även på lokal nivå om hur vi ska besätta alla de platser vi fått förtroendet från medborgarana att styra över.
I går kväll träffades vi i Stadshuset, vi var 33 moderater på plats, vi blir antagligen 38 personer i fortsättningen. Vår sammanträdeslokal är inte anpassad för så många, och igår skojade vi om att man kommer hitta oss medvetslösa p.g.a. syrebrist. Hoppas ventilationen förbättras och vi kan sitta kvar i Stadshuset.
Hur som helst, vi är otroligt glada och tacksamma mot våra väljare för att ni givit oss förnyat förtroende.
Tack från oss i moderata fullmäktigegruppen.

2010-09-19

Regn och regn och mer regn

Igår kväll blev jag ordentligt blöt igen vid kampanjen på Ågatan. Har tittat lite på de skor jag använt under kampanjens alla dagar. Det började med lätta skor, sommarskor, som blev genomblöta under en kampanj i Ljungsbro. Jag bytte under dagarna som kom till gymnastikskor, som också blev genomblöta. Iförrgår plockade jag så fram mina gamla men fina putsade vinterstövlar, som igår blev genomblöta. Idag är det sista dagen och solen skiner så idag klarar man nog regnet. Så här i efterhand borde jag gjort som min dotter berättar att norrmännen gör.
 -Mamma, i Norge har man stövlar om det regnar! Gud så enkelt det borde vara!
Tyvärr går jag här och hoppas att solen ska bryta igenom och tar inte mina gummistövlar när jag borde.
Man blir visst aldrig så klok som man skulle behöva bli. Eller är jag kanske fåfäng?

Bloggarkiv