2012-06-16

Spelläktarvåld

Mindre våld för pengarna , är rubriken på det möte som sker på tisdag i länstyrelsens lokaler. Björn Ericsson kommer ge bilden av hur han som utredare ser på vad som behöver göras för att stoppa det ökande läktarvåldet. Det är inte bara i Sverige som läktarvåldet är ett problem, jag såg delar ur ett program  från Ukraina där rena huliganer slog och sparkade utländska åskådare utan att någon ingrep till försvar. Ukraina är tveksamt ur många perspektiv och en ukrainsk motsvarighet till Björn Ericsson är det minsta man borde ta till som åtgärd för att komma tillrätta med ligisterna. Det förminskar inte Sveriges problem förstås utan ger bara en bredare bild av hur stor fråga det här är.

Sällskapet Trädgårdsamatörerna

Sällskapet träffades i kväll för supé och underhållning i Garden , Konsert & Kongress. Imorgon fortsätter besöken i besöksträdgårdarna runtom i Östgergötland. Att odla kunskap inom trädgårdskonsten är förstås till nytta för hela Sverige. Riksmötet har dragit ca 500 deltagare , vilket förstås är väldigt bra för både hotell och butiker i Linköping liksom för Trädgårdsföreningen som säkert sålt en hel del till trädgårdsälskare.

Sveriges försvar (i fotboll)

Inte för att jag är någon stor kännare av fotboll , men vid matchen igår så kunde man se hur svagt vårt försvar var. När britterna avancerade mot det svenska målet så var det ganska tunt i försvaret, däremot var fullt med britter när svenskarna var på gång mot Englands mål.
Hamrén och hela svenska folket var lika förvånade tror jag , men visst måste man jobba på att förbättra försvarsspelet och ta Frankrike i den match som väntar på tisdag. Inte för att det hjälper när det möjligheten att gå vidare men  psykologiskt så har det betydelse för svenskarna. 
För övrigt var spelet bra och Sverige kan bättre , det vet vi.
Byggandet av vår egen EM-arena fortgår som planerat och avancerar i snabb takt, det är riktigt roligt att se stadion växa för varje dag. För damfotbollen och för intresset hos unga personer kommer EM-fotbollen 2013 betyda en stor förändring här i Linköping.

Bloggarkiv