2011-07-15

Kvinnorna, Gaza och Kamerun

När dagarna av ledighet kan kombineras med att man är hemma och fixar, tar jag mig ofta tid att också lyssna på radio och läsa mer än vanligt.
Den senaste rapporteringen om kvinnor i orosländer och som pö om pö kommer fram till oss förskräcker allt mer.
Den senaste tiden har jag läst om Hamas förbud för kvinnor att köra motorcykel (bara en av de inskränkningar som Hamas hittar på för kvinnor) liksom om unga flickor som får sin bröst brända av varma stenar i Kamerun. Det senare för att undvika våldtäkter!!! http://www.svd.se/nyheter/utrikes/broststympning-ska-skydda-mot-valdtakt_6320490.svd

Jag blir så otroligt upprörd av allt elände som drabbar kvinnor på olika ställen i världen. I Sverige vet varje kvinna att hon äger sin egen kropp och har en mängd friheter att nyttja liksom de svenska männen har. Men inte ens här kan man lita på att varje kvinna också får utnyttja sina rättigheter fullt ut och inte utsättas för påtryckningar om att avstå dem. Det gäller att alltid hålla ögonen på att vi , alla som är svenska medborgare, också får ta del av samhällets alla fördelar. Naturligtvis ska detta inte bara bevakas för kvinnornas räkning , men mer och mer vaksam känner jag att jag blir för varje dag som går.

Passagerarna som tänkte åka med "Ship to Gaza" borde verkligen tänka igenom sina syften för den resa som var tänkt. Är det rätt att stötta en regering som vill förminska det ena könet allt mer och mer?
Nej! är mitt svar!
Varje dag måste demokratin vinnas, varje dag måste också jämställdheten bevakas.
Att bränna bröst , könsstympa, förbjuda män och kvinnor att umgås, förbjuda kvinnor att visa sina ansikten, förbjuda kvinnor att köra motorcykel och alla andra liknande dumheter måste beivras på alla tänkbara sätt.

Bloggarkiv